Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Közeledik Xaver? Nézze meg a budapesti viharfelhőket

Több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat a fővárosban az erős szél okozta károk miatt.
Fákat döntött ki, autókat rongált meg a szél a fővárosban

Több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat a fővárosban az erős szél okozta károk miatt - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté közölte, jellemzően fák dőltek ki, illetve tetőket, személygépkocsikat rongált meg az óránként 85-90 kilométeres sebességű széllökések nyomán lehulló törmelék. A XIII. kerületi Forgách utcában több mint harminc négyzetméteren bontotta meg a szél egy raktárépület tetejét, míg a XV. kerületi Rákos úton hat méter magasan tépte föl a szél a tető héjazatát. Senki nem sérült meg - tette hozzá.

Közeledik Xaver? Nézze meg a budapesti viharfelhőket. Fotó: MTI/Mohai Balázs (galéria)

A XV. kerületben, a Drégelyvár utcában egy 15 méteres fát döntött ki tövestől a szél. Egy 12 méteres fa egy kerítésre és az úttestre zuhant a Kinizsi utcában. A XVI. kerületben, a Meszes utcában egy családi ház tetejére dőlt fa.

A katasztrófavédelem arra figyelmeztet mindenkit, hogy a zárja be az ablakokat, illetve engedje le a redőnyöket, mert a kitört ablakok, a lehulló üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt a főváros területére. Eszerint szombatra virradó éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól mérséklődik fokozatosan a légmozgás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 milliós bírság a Vodafone-nak

A GVH szerint megtévesztő tájékoztatásokat adott a nyerési esélyekről egy játékban. Tovább olvasom