Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Középiskolai rangsorok: 36 gimnáziuot minősítettek kiválónak

A vizsgált 355 gimnázium közül a tanulmány készítői 36-ot minősítettek kiválónak, 54-et jónak és 178-at közepesnek.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a győri Révai Miklós Gimnázium vezetik a középiskolai rangsorokat az idén - írta az eduline.hu.

Az oktatási portál beszámolója szerint a Köznevelés ez évi listáját - amely három szempont: a nyelvvizsgát szerző diákok száma, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredmények, illetve a középszintű érettségin elért átlagpontszám alapján értékeli az intézményeket - a gimnáziumok között az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája vezeti, a második a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a harmadik a budapesti Eötvös József Gimnázium lett. A vizsgált 355 gimnázium közül a tanulmány készítői 36-ot minősítettek kiválónak, 54-et jónak és 178-at közepesnek.

A 417 magyarországi szakközépiskola közül 42 szerezte meg a kiváló minősítést, 63 jó, 178 pedig közepes eredményt ért el, míg a vegyes középiskolák csoportjában 20 kiváló, 30 jó és 100 közepes teljesítményű iskola van. A Köznevelés listáján a legjobbak között szerepel többek között a váci Boronkay György Műszaki Középiskola, a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola, a budapesti Puskás Tivadar Technikum, a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Szakközépiskola és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium.

Az eduline megjegyzi, hogy az idén a Quattrocento Kiadó is elkészítette a középiskolák rangsorát, más szempontok alapján, mint a Köznevelés. A tanulmányi eredményt 80 százalékban, a tanulmányi szolgáltatásokat (például a termek felszereltsége, a tehetséggondozó szakkörök száma) 12 százalékban, a "kényelmi szolgáltatásokat" (például szabadon használható számítógépek száma, megközelíthetőség) 8 százalékban vették figyelembe. Ezen a listán a Fazekas Mihály Gimnázium mögött a szintén fővárosi Szent István Gimnázium végzett, a harmadik a veszprémi Lovassy László Gimnázium lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadulni akart a házától - felgyújtotta

Felgyújtotta romos házát egy pápai férfi, hogy szabaduljon tőle - közölte a Veszprém Megyei… Tovább olvasom