Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Középiskolai vetélkedő 1956-ról

A XX. századi magyar történelem egyik legjelentősebb eseményének, az 1956-os forradalom és szabadságharcnak emlékére a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) 1956 a magyar népé! címmel vetélkedőt hirdet a város középiskolásai részére.
A kétfordulós versenyen háromfős csapatok vehetnek részt. Jelentkezni az első forduló feladatlapjának megoldásával lehet, ennek beküldési határideje: 2006. szeptember 29., péntek. A megoldások erre a napra érkezzenek be a Berzsenyi-gimnáziumba. A feladatlapra a csapat jeligéjét kell ráírni, s ugyanezt egy mellékelt borítékra, amelyben a következő adatok szerepeljenek: a csapat tagjainak neve, osztálya, iskolája neve. A döntőbe az elért eredmény alapján az első tíz csapat kerül. A döntő 2006. október 19-én a Líceum dísztermében lesz. A legjobban szereplő csapatok tagjai értékes könyvutalványban részesülnek.

A vetélkedő témája az 1956-os országos – főleg budapesti – események mellett a Győr-Sopron megyei történések, a leverés és megtorlás története, a forradalom utóélete lesz. A felkészülést segíti majd egyrészt a megyei eseményekről szóló előadás. Másrészt a döntőbe jutott csapatok egynapos autóbuszos emlékkiránduláson vesznek részt, amelynek során felkeresik az 1956-os főbb színhelyeket Győrben, Mosonmagyaróváron, Andauban (Ausztria, a menekülés útja) és a sopronkőhidai rabtemetőt.
A főszervező, Kocsis István reméli, sok diák részt vesz a versenyen, az 1956 emléke előtti tisztelet kifejezéseként is. A felhívás és a feladatlap, s később a versennyel kapcsolatos egyéb anyagok a Berzsenyi-gimnázium honlapján (www.bdeg.sopron.hu) is megtalálhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felcsút

1 (0) Gyirmót 2 (0)

Felcsút, 700 néző V.: Solymosi. Tovább olvasom