Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Középpontban

Galgóczi Erzsébet

Nemrégiben rendeztük meg a „Nyelvünkben élünk” nyelvi kommunikációs versenyt. Országszerte, minden megyében a helyi irodalmi hagyományok, néprajzi, honismereti sajátosságok alapján állítják össze a megyei forduló anyagát. Az idei forduló a Kossuth-díjas, ménfőcsanaki születésű Galgóczi Erzsébet életművét állította középpontba.

A verseny helyszínéül a csanaki Bezerédj-kastély épületegyütte-

sét és a Galgóczi-emlékszobát választottuk. Így aztán a tanulók nem csupán versenyeztek, hanem a helyi művelődésszervezők jóvoltából irodalmi és kulturális barangolásban is részesültek: megismerkedtek a kastély történetével és a kápolnában egy művészeti kiállítást is megtekinthettek.
Eközben tanáraiknak a március 15-i események közeledtével Kerényi Ferenc professzor (számos Petőfi-monográfia szerzője) a 1848-as forradalom költőjének életéről tartott előadást.
A versenyző diákok, a kísérő nevelők és a szervező megyei pedagógiai intézet nevében tisztelettel megköszönöm mindazoknak a munkáját, segítségét, akik a verseny színvonalas megszervezésében és lebonyolításában közreműködtek: dr. Szakálné Doktor Évának, a Petőfi ÁMK igazgatónőjének, Baksa Kálmánnénak, a Bezerédj-kastély közművelődési igazgatójának, Galgóczi Károlynénak, az irodalmi hagyaték gondozójának, valamint a jelen lévő magyartanároknak és közművelődési dolgozóknak.
Szilbekné Cseh Györgyi megyei magyar-szaktanácsadó, Győr
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívet formált a franciasalátából

Zsűrink Kóródiné Horváth Borbála puttonyos káposztáját választotta a második negyedév legjobb… Tovább olvasom