Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Közérthető könyv a közbeszerzésről

Az elmúlt években több mint 6000 cég és intézmény vett részt kiíróként vagy ajánlattevőként a közbeszerzési eljárásokban. Megtapasztalhatták, hogy az ebben való jártasság külön szakmává nőtte ki magát.
Most jelent meg első ízben olyan közbeszerzéssel foglalkozó tankönyv, ami a jelenleg hatályos közbeszerzés gyakorlatát mutatja be. Dr. Monory Bulcsú egyetemi docens és közbeszerzési szakértő Közérthető közbeszerzés címen megjelent könyve pontos eligazítást ad a hatályos törvény értelmezésében. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a pályázó cégek a gyakorlati eljárás pontos ismerete nélkül ma már egyáltalán nem juthatnak közbeszerzésekhez, míg a kiíró intézményeknek több millió forintos bírságot is jelenthet a korszerűtlen ismeretek alkalmazása.
A kiadvány átfogja a jogszabály megalkotása óta eltelt időszak törvényalkalmazási tapasztalatait, nyomon követve az időközben bekövetkezett jogszabályi változásokat oly módon, hogy a gyakorlatban előfordult néhány jogesetet feldolgozva nyújt értékes információkat. A kötetről érdeklődni lehet a 06-1/266-7661-es és a 06-30/231-9713-as telefonszámokon, vagy a kozbeszerzes@dft.hu e-mail címen.
A hiánypótló tankönyv mindössze 1000 példányban jelent meg, ami a vonatkozó jogszabályokat bemutató CD-mellékletet is tartalmaz. (FISZ Oktatási-kulturális Hírügynökség)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU szerint jövőre 4,5 százalékkal bővül a magyar GDP

Csökkentette a tíz tagjelölt ország idei és jövő évi gazdasági növekedésére adott előrejelzését… Tovább olvasom