Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Közétkeztetés nyáron is

Nyáron sem maradnak ebéd nélkül a rábaközi falvak lakói, hisz az önkormányzat által fenntartott konyhákon ebben az időszakban is főznek. Kivétel a nyári karbantartás ideje, akkor általában vendéglőkben, vállalkozóktól rendelik az ételt.
A falvak jelentős részében az önkormányzatok saját konyha fenntartásával gondoskodnak az óvodások, iskolások és a felnőttek étkeztetéséről is.
Egyes településeken a vendéglősök is kiveszik részüket a közétkeztetésből.
A Rábaközben a Kisalföld azután érdeklődött, hogy nyáridőben főznek-e az önkormányzati konyhákon, illetve arról, hogy mennyit kell fizetni egy felnőttadagért.

Bősárkány és Rábatamási

Bősárkányban nyáron is működik az óvoda konyhája, így az óvodások és a külső vendégek részére egyaránt biztosított az étkezés. A főzés csak a karbantartás idején szünetel. A felnőttek 450 forintért étkezhetnek.
Rábatamásiban is – ahol egy felnőttadag ára 355 forint – van igény az ebédre vakáció idején. Az óvodai konyhán csak addig nem főznek augusztus második felében, ameddig a festés tart. De akkor sem maradnak ebéd nélkül a helyiek, mert egy vállalkozó szállítja az ételt.

Barbacs és Farád

Barbacson szintén az óvoda konyhája főz, szünetet csak a két-három hetes karbantartás ideje alatt tartanak, egy felnőtt-

adagnyi ebédet 437 forintért lehet vásárolni.
Jelenleg Farádon is dolgoznak az önkormányzati konyhán, ám hamarosan leáll a munka, egyrészt a dolgozói szabadságolás, másrészt a nagytakarítás miatt. Erre az időre vállalkozótól rendelnek ebédet. Az önkormányzati konyhán 504 forint egy felnőttadag, amely fedezi a költségeket, tehát az önkormányzat pénzéből erre a célra nem kell költeni.

Páli és Szil

Páliban az egy hétig tartó festési, takarítási időt leszámítva nyáron is működik az önkormányzati konyha, ahol óvodások, iskolások és felnőttek részére főznek. Egy felnőttadag a közelmúltban végrehajtott emelés után 302 forint. A betegek, mozgásukban korlátozottak részére térítésmentesen ki is szállítják az ételt.
Szilban augusztusban végzik el a nyári karbantartást az önkormányzati konyhán. Ezen időszak kivételével folyamatosan ellátják ebéddel a helyieket, az időseknek ki is szállítják. Egy felnőttadagért 351 forintot kell fizetni. Zárva tartás idején az egyik vendéglátóegységből biztosítják az ebédet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medgyessy Péter lehet a unió külpolitikai főképviselője?

Medgyessy Péter volt magyar miniszterelnököt is Javier Solana, az Európai Unió jelenlegi biztonság-… Tovább olvasom