Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Közlekedésbiztonsági kampány Sopronban

A közlekedésbiztonság javítását célzó országos programot indított a Magyar Autóklub. A kampány, mely a várandósok, gyermekek biztonságos közlekedését hangsúlyozza és a már jogosítvánnyal rendelkezők továbbképzését is magában foglalja, Sopronban is bemutatkozik.
Sopronba is elérkezett a Magyar Autóklub országos baleset-megelőzési kampánya. Az MKB-aréna mögötti pályán különböző bemutatókat tartanak a biztonságos közlekedésről. – A Magyar Autóklub a közlekedési morál javítását tűzte ki céljául – mondta el Mészáros Ferenc, az autóklub közlekedésbiztonsági igazgatója.
– Az ország több pontján bárki számára ingyenesen igénybe vehető program a közlekedők oktatását és továbbképzését szolgálja. Az országos védőnői hálózaton keresztül a biztonsági övvel, a vezetéssel, a gyógyszerek alkalmazásával kapcsolatos kérdésekre válaszolunk. Itt a helyszínen vasárnap estig szakemberek tájékoztatnak a gyermekek bölcsődébe, óvodába, iskolába kísérésének tudnivalóiról.
Az aréna mögötti pályán általános iskolás diákok szervezett keretek között ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedéssel. Érdekes, interaktív oktatással részt vehetnek a „Fékezd magad!”, a „Távolságbecslő”, a „Ki a mester két keréken?” elnevezésű programokon, illetve környezetvédelmi oktatásban is részesülhetnek.
– Jogosítvánnyal rendelkezők továbbképzésre jelentkezhetnek a helyszínen – folytatta az igazgató, majd hozzátette, az oktatás átfogó ismertetést ad a KRESZ-ről, kiegészítve új jogszabályokkal. – Ezenkívül gyakorlati oktatást is tartunk egy speciális mobil vezetéstechnikai berendezés alkalmazásával, mellyel a csúszós, jeges, havas útviszonyok is szimulálhatók.
Szombaton és vasárnap gokartozásra nyílik lehetőség, a gyerekek részére vetélkedőket tartanak. A szakemberek naponta reggel nyolc és este hat óra között várják az érdeklődőket.
– A jogosítvánnyal rendelkező autósok a vezetői engedély megszerzését követően sajnos nem részesülnek továbbképzésben. Az alapképzésben is fellelhetők bizonyos szakmai hiányosságok, ezért mindenki számára javasolt lehet a továbbképzés – tette hozzá Mészáros Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi parkolás

„ Mikor tűnik már fel valakinek, hogy Csornán a kórháznál szinte képtelenség parkolóhelyet… Tovább olvasom