Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Közműcserék két hónapig

A győri Nádor aluljáróhoz is kapcsolódóan nagyszabású közmű-rekonstrukciók kezdődtek a Tihanyi Árpád úton. Ez a következő két hónapban jelentős hatással lesz a közleke- désre, türelmet igényel a környék lakóitól.
A Nádor aluljáró építése Győrben számos „kapcsolódó” munkával jár: utakat, csomópontokat, közműveket érint. A Tihanyi Árpád úton a Malom tér és az Attila u. között félpályás útlezárással, mindkét oldali megállási tilalommal kell számolni tegnaptól (a tilosban várakozó járműveket a rendőrség elszállíttatja).
Ugyancsak tegnap szórólapokon tájékoztatták a Szigethy Attila–Tihanyi Árpád úti kereszteződés környékén élőket arról, hogy szombaton a csomópontban közmű-rekonstrukció kezdődik. A munkát úgynevezett sáveltolásos lezárással oldják meg. Magyarán, hogy ne kelljen a forgalom elől teljesen lezárni a csomópontot, egy-egy sávot használnak az építők. A munkát szombaton délután 2 órakor kezdik és hétfő hajnali 5-ig kell befejezniük. Ez azt jelenti, hogy éjszaka is dolgoznak, szükség lesz tehát a környéken élők megértésére, türelmére.
A közműmunkálatok a Tihanyi úton várhatóan október végéig tartanak. A vezetékcserék (gáz, víz, telefon) a Mészáros Lőrinc utca és a Magyar utcai körforgalom között járnak felbontásokkal. A kivitelező a Nádor aluljárót is építő Strabag rt., ám a közmű-rekonstrukciók a szolgáltatók beruházásában (tehát nem az aluljáróprojekt költségén) történnek. A közműves szolgáltatók azért időzítették így a költségben is nagyszabású rekonstrukciót, hogy ne az aluljáróhoz kapcsolódó utak, csomópontok (például a Mester–Álmos utcai új körforgalmi csomópont) elkészülte után kelljen esetleges meghibásodások, közmű-elöregedés miatt szükségessé váló cserék okán bontani.
A munkálatok, mint említettük, viszonylag hosszú időt vesznek igénybe. Akinek ezalatt panasza, észrevétele, kérdése van, a 96/316-669-es vagy a 20/314-7799-es telefonszámot hívhatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedettek

Olimpia

A NOB szemlebizottsága befejezte kínai látogatását, s a testület vezetője,… Tovább olvasom