Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Közöny után közönségsiker?

A becsületgól hamar megszületett! Csernyánszki kapus nagylelkű ajándékaként a gól megmaradt – a becsület azonban elveszett. A 17. percben egyenlített, a 23.-ban fordított a Debrecen, úgy, hogy e két gól között még volt három ziccere. Az első félidő utolsó és a második játékrész első negyedórája elfogadható volt, majd jött a harmadik gól, s Selymes Tibor együttese kártyavárként dőlt össze. A sporttörténeti mértékű, legsúlyosabb élvonalbeli vereségben ugyanúgy megvan az immáron volt szakvezetés felelőssége, mint a labdarúgóké. Az edző ezt lemondásával gyakorlatilag el is ismerte, de a szégyen attól még szégyen marad. A legszomorúbb az egészben az volt, hogy a szurkolók a mutatott „játék” és a vereség mértékéhez képest még visszafogottak voltak. Egy szó mint száz, a szurkolók viselkedése szinte simogatással ért fel ahhoz az arculcsapáshoz képest, amely őket érte, azok után, hogy saját anyagi színvonalukhoz viszonyítva nem kevés pénzért megváltották belépőiket.

Valahol érthető is a közöny. A Dajka- és a Pintér-féle csapat egy-egy gyengébb játék után kapott hideget-meleget, ilyen esetekben hatalmas füttykoncert kísérte az öltözőbe a gyengén teljesítő társaságot. De akkor egyrészt legalább kétszer annyian jártak meccsre, mint most, másrészt azokat a csapatokat szerették a szurkolók. És éppen azért, mert szerették, tudtak rájuk tiszta szívből haragudni. A jelenlegi gárda, úgy tűnik, „kiölte” a szurkolókból az érzelmek többségét. Pedig a soproni labdarúgókból nem hiányzott a rámenősség, a jó értelemben vett agresszivitás, megvolt a játékosokban az egészséges önbizalom, no meg a kitartás, az állhatatosság. No nem szombaton a pályán, hanem amikor annak idején tárgyalóasztalhoz ültek Vízer László Máriusz tulajdonossal, aki szerint a soproni klubnál a legmagasabbak az alapfizetések. Ha a tulajdonos valami érzelmet akarna kicsiholni a drukkerekből, könnyen megtehetné. Nem kellene mást csinálnia, mint nyilvánosságra hozni, ki hány százezer, netán millióforintos havi fix fizetéssel vette ki részét a soproni futball történetének legsúlyosabb élvonalbeli vereségéből, ebből a gyalázatos 1–6-ból! ... Nem biztos, hogy ez esetben is elsősorban a légiósok ellen fordulnának a szurkolók. Ha nincs Rabóczki kapus pár bravúrja, s ha nem könnyelműsködik el néhány ziccert a Debrecen, a vereség jóval nagyobb arányú lehetett volna...
Ez azonban már a (közel)múlt. A váltás megtörtént, s a szurkolói hozzászólásokból pedig úgy tűnik, a drukkerek bíznak benne: Csertői Aurél érkezésével új időszámítás kezdődik a soproni futballban. Tény: a szakember korábban Siófokon és Székesfehérvárott olyan időszakban produkált remek eredményeket csapataival, amikor együtteseinél súlyos anyagi gondok voltak. Azzal, hogy magyar labdarúgókat ilyen helyzetben motiválni tudott, országszerte kiváltotta a futballszakma elismerését. Rendezett háttérrel pedig Magyar Kupát nyert a Fehérvárral. Most is kemény fába vágta a fejszéjét, de a jelek szerint kedveli az ilyen kihívásokat. Reméljük, a közönyt hamarosan közönségsiker váltja a Káposztás utcában!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus bárban fotóztak le két szlovákiai magyar poltikust

Erotikus videofelvétel borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Múlt héten megjelent az interneten egy… Tovább olvasom