Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Közös cél a versenyképesebb gazdaság

A kisebb és hatékonyabb államról és a versenyképesebb gazdaságról mind a négy parlamenti párt vezető képviselője elérendő célként beszélt kedden Budapesten a Magyarország jövőképe 2006–2011 című konferencián, amelyet az amerikai–magyar és a német–magyar kereskedelmi kamara, valamint a Joint Venture Szövetség rendezett.
Az euró 2010-es bevezetése érdekében a költségvetés hiányát csökkenteni kell, 18 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó szükséges, miközben elengedhetetlen a gazdaság kifehérítése – mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke.
A munkahelyteremtés elsődlegességéről, a kutatás-fejlesztés politikai kiemelt szerepéről és az uniós források megfelelő szerkezetű felhasználásáról beszélt Hiller István, az MSZP elnöke.
A nemzetközi pénzügyi körök bizalmának visszaszerzését, a fiskális fegyelem megteremtését, a versenyképesség javítását és az euró 2010-es bevezetése melletti társadalmi konszenzus megteremtését emelte ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke.
A következő két évben a pénzügyi egyensúly helyreállítása a legfontosabb, majd erre alapozva 2009–2010-ben a versenyképesség növelése, amelynek középpontjában az adóreform áll – hangoztatta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véd- és dacszövetséget hoznak létre az ingatlanközvetítők

Az összefogásban látják a kiutat a mai, olykor tisztességtelen eszközökkel folyó versenyben Szeged… Tovább olvasom