Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Közös ellenzéki aláírásgyűjtést javasol az MSZP elnöke

Céljuk, hogy a jelenleg stadionépítésekre elkülönített pénzből a hat évesnél fiatalabb beteg gyerekek ingyen juthassanak hozzá a gyógyszereikhez, és megszüntetnék a kórházi várólistákat.
Az MSZP elnöke azt javasolja a demokratikus ellenzéki pártoknak, közösen gyűjtsenek aláírást azért, hogy a stadionépítésre szánt költségvetési pénzt egészségügyi célokra fordítsák.

Mesterházy Attila erről pénteken számolt be újságíróknak.

A pártelnököt eredetileg arról kérdezték, lát-e lehetőséget arra, hogy az októberi kongresszus döntését megváltoztatva Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója is csatlakozzon az ellenzéki együttműködéshez.

Az MSZP elnöke azt mondta: szerinte a kongresszus jó döntéseket hozott, az Együtt-PM-mel pedig erős szövetséget kötöttek. Ugyanakkor - folytatta - arról döntött az MSZP, hogy országos aláírásgyűjtést kezdenek, amihez az Együtt-PM is csatlakozik, és amiben az összes demokratikus ellenzéki párt részvételét szívesen veszik.

Az aláírásgyűjtés célja, hogy a jelenleg stadionépítésekre elkülönített pénzből a hat évesnél fiatalabb beteg gyerekek ingyen juthassanak hozzá a gyógyszereikhez, a fennmaradó összeget pedig a kórházi várólisták megszüntetésére fordítanák - ismertette.

Mesterházy Attila szerint ha az akcióhoz a többi demokratikus ellenzéki párt is csatlakozik, akkor felsorakozhatnak egy közös cél mellett.

Az MSZP elnöke ugyancsak kérdésre válaszolva elmondta, nem tart attól, hogy a korábbi pártvezetőkből álló tanácsadó testületének létrehozása kétségbe vonná az MSZP megújulását, vagy hogy "a gyámság alá helyezéseként" lenne értelmezhető.

Olvasóink írták

  • 2. majzik 2013. november 09. 10:33
    „Horn Gyula is ingyen Malév jegyet ígérgetett - a kibicnek semmi sem drága !
    Kórházi várólista ?
    A széfekkel meg mi a helyzet ?”
  • 1. Pirát 2013. november 08. 18:10
    „nekem is van ötletem: bővíteni kellene a börtönöket !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rágalmazésért ítélték el a polgármestert

Schwartz Bélát, Ajka polgármesterét 120 ezer forintra bírságolták. Tovább olvasom