Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Közös falutakarítás Répcevisen

Az általános iskolásoktól kezdve a helyi egyesületek tagjain át, a helybéliek szemetet gyűjtöttek Répcevisen. A négyszáz lakosú település is részt vesz a csepregi szennyvíztisztító bővítésében.
– Immáron hagyományosan árpilis elején tartjuk meg a falutakarító napot, amikor a forgalmas kőszegi út mentén, valamint a faluban összegyűjtjük a szemetet, megtisztítjuk a tereket – mondta el Horváth József, Répcevis polgármestere. – Az akcióban a helyi általános iskolásokon túl tevékenykedtek még az önkéntes tűzoltók, valamint a faluszépítő egyesület tagjai. A településünkkel kapcsolatos további hír, hogy részt veszünk a csepregi szennyvíztisztító bővítésében. Ez községünknek mintegy másfél millió forint kiadást jelent.
A polgármester hozzátette, idén a tavalyihoz képest ötmillió forinttal kevesebb, közel ötvenmillió forintból gazdálkodhat a négyszáz lakosú település. Ez viszont szó szerint a faluműködtetésre elég. Éppen ezért idén is beadták jelentkezésüket az önhibájukon kívül hátrányos települések támogatására kiírt pályázatra.
– Nagy szerencsénk, hogy hivatali dolgozóink értenek a pályázatíráshoz, ezért ha éppen nem nyernénk, akkor sem ér nagy veszteség bennünket – folytatta Horváth József. – Ez egy-egy munka esetében elérheti a több száz ezer forintot, s ez a mi esetünkben nagy összegnek számít. A tervezett felújításokat sem tudjuk egyszerre elvégezni. Várhatóan idén kerül sorra a kultúrház nyílászáróinak cseréje, a homlokzat renoválása pedig jövőre húzódik át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom