Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Közös marketingmunka

a fesztiválokon

Sopron Munkatársunktól Osztrák–magyar projektbörzét tartott tegnap a Burgenland

Tourismus GmbH és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség. A rendezvényen határon átnyúló közös projektekről esett szó. Hangsúlyt kap a Haydn- és a Liszt-fesztivál.
Határon átnyúló projektek megvitatásáról és a közös turisztikai lehetőségek kutatásáról tartott tegnap projektbörzét a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és a Burgenland Tourismus GmbH. A rendezvény célja a 2007 őszétől megnyíló Európai Területi Együttmqködés Program közös projekt-

jeinek előkészítése volt. – A határok tényleges megszqnésével párhuzamosan a turizmus „határainak” is meg kell szqnnie – fogalmazott Vissi András, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség programkoordinátora. – A tanácskozáson egyetértés született arról, hogy szükség van egy határon átnyúló turisztikai menedzsmentre. Az osztrák és a magyar fél egyaránt jó lehetőségként értékelte a közelgő Haydn- és Liszt-fesztivált, melynek keretében a két ország együttmqködésével közös marketingtevékenység kezdődik. A Fertő-parti turizmus mint unikumtérség fejlesztésében szintén várhatók közös projektek.
– A 2007 és 2013 között nyíló lehetőségekkel partnerekként kell élni, együtt és nem egymás ellen kell dolgoznunk – mondta el Walter Dezső, a regionális idegenforgalmi bizottság elnöke. – A tevékenységek összehangolásával mindkét fél profitálhat. Sok projekt áll kidolgozás alatt, bízom abban, hogy jövőre már az eredményeinkről adhatunk számot.
Gerhard Gucher, a Burgenland Tourismus GmbH ügyvezetője hozzátette, az együttmqködéssel a térségben jelen levő mindkét résztvevő számára új piac nyílik. Az ügyvezető a határon átnyúló együttmqködés számos pozitív példáját említette.
Turisztikai szakemberek tanácskoztak a határon átnyúló pályázati lehetőségekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz volt az idei matematika érettségi

Rendben befejeződtek kedden a matematika írásbeli érettségi vizsgák az ország 1208 középszintű és… Tovább olvasom