Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Közösség elleni izgatás miatt ítéltek el egy férfit Nyíregyházán

Nyíregyháza - Enyhítve az elsőfokú ítéletet egy év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztéssel sújtotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a férfit, aki tavaly a Magyar Gárda nevében a cigányságot fenyegető plakátot helyezett el Rakamaz több pontján - tájékoztatta a bíróság elnökhelyettese, szóvivője kedden az MTI-t.
B. Tamás 2009. január 2-ára virradó éjszaka helyezte el a plakátokat, amelyen a szöveg alá egy négy piros, illetve fehér vízszintes sávra felosztott, fekete vonalakkal elválasztott papírforma, a sávokban sárga színű stilizált oroszlánnal volt nyomtatva - mondta Nyakó Zsuzsanna. A plakátok miatt másnap este a helyi roma kisebbséghez tartozók 50-80 fős csoportja gyűlt össze, s közülük többen botokkal, vascsövekkel, vasvillákkal felfegyverkezve vonultak a város utcáin.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség emiatt a városban és környékén fokozott ellenőrzéseket vezetett be, igyekezett a településen vonulókat csitítani, valamint a tömeg és az általuk inzultált helyi lakosok között atrocitásokat megakadályozni. A spontán demonstráció komolyabb rendbontás nélkül ért véget.

Az elsőfokú bíróság a sokszorosítás útján készített plakátok tartalma, azok elhelyezése után történt aktív, "erőszakos" cselekmények miatt, közösség elleni izgatás bűncselekményét megvalósító gyűlöletre uszításban találta bűnösnek a vádlottat - közölte az elnökhelyettes. A bíróság ezért egy év négy hónap börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte B. Tamást. A vádlott és védője felmentés végett jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró szabolcsi bíróság álláspontja szerint a vádlott vonatkozásában a büntetés céljának eléréséhez az így kiszabott szabadságvesztés annak végrehajtása nélkül is elegendő - indokolta a meghozott végzést Nyakó Zsuzsanna.

Olvasóink írták

 • 7. jozko 2010. december 02. 17:00
  „Engem például felizgat, hogy munkakerülő, járulékot nem fizető, "megélhetési bűnözést" folytató, tanulni, beilleszkedni nem akaró népességnek nagy összegű, minden létező formájában megkövetelhető segílyeket folyósít az állam!
  A dolgozó, adó és járulékfizetők, csládjukról gondoskodók, a törvényeket lealább betartani szándékozók kontójára!

  Perssze ez csak akkor lenne "tömegizgatás" az állam részéről, ha rajtam kívül ez mást is izgatna!
  Mert a napnál is világosabb, hogy ez másokat hidegen hagy!
  Én pedig, bármekkora hatörör is vagyok, nem számítok tömegnek!”
 • 6. DMagóg 2010. december 01. 14:31
  „Én már azt is közösség elleni izgatásként élem meg, ha szembejönnek velem, de távol áll tőlem mindenféle gyűlölet, amíg (senkit) nem bántanak. Értem ezt a többségnek látszó kisebbségre is, a gárdára is.”
 • 5. szilléri 2010. december 01. 08:16
  „Árpádsáv fenyegeti a cigányságot ????????????????

  Mintha cigány bűnözés valóban létező jelenség lenne.

  A cigány ,,közösséget" már a munka gondolatai izgalmi állapotba hozza!
  Statisztika : a munkaképes cigányok 28 % dolgozik !”
 • 4. rókus1 2010. december 01. 07:57
  „szégyen és gyalázat,hogy a Magyarországon magyarnak születettek sorsa a legrosszabb,legkiszolgáltatottabb és a legkevbésbé megbecsült lett mára!!mindenki előbbre való lett saját hazánkban,mint mi. az itt élő a kissebbségiek, a különböző nemzetiségiek,az elszakított országrészben élő magyarok,min-mind előbbre valók,mint mi! bennünket munkára, a haza építésére és"TEJELÉSRE" tartanak csak jónak...
  biztos vannak akik ezt másképp látják,nekik viszont azt üzenem ,ha csak egyedüli honi magyarként érzem így,már aKkor is valami van.... és ez így nincsen jól.”
 • 3. KolompárRómeó 2010. december 01. 07:13
  „Megint a mi hibánk. Természetesen egy ilyen csürhe felfegyverkezve nem számít izgatásnak és természetesen a gyanútlan sétálgatók számára is teljesen megnyugtató látvány. Nézzünk magunkba, már megint a rasszista többség kirekesztése miatt történhetett meg mindez.”
 • 2. t680822g 2010. december 01. 05:48
  „Nem volt elég Trianon hazánknak, 2020-ra az aktív ("munka")vállaló képes korú lakosság 30%-a roma lesz, 2050-re a mai magyarország területén több cigány lesz mint magyar, tehát meg lehet változtatni a Magyarország elnevezést másra, pl. "Romaország"-ra... Gratulálok liberális elvtársak, hogy ide juttatták az országot...”
 • 1. dodó 2010. november 30. 21:57
  „"...a helyi roma kisebbséghez tartozók 50-80 fős csoportja gyűlt össze, s közülük többen botokkal, vascsövekkel, vasvillákkal felfegyverkezve vonultak a város utcáin."

  Ezek a jó szándékú, elnyomott rettegők nem kaptak "nem vagyoni kár" címén kárpótlást? Esetleg a "jó hírnév megsértése" miatt? A város közbiztonsága érdekében kifejtett áldozatos járőrözésüket ezentúl ingyen kell folytatniuk? A rettegőket senki sem védi Magyarországon? Elszenvedett kárukat ki téríti meg?
  Milyen ország, milyen igazságszolgáltatás ez???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakástűz miatt ideiglenesen kiürítettek egy házat Budapesten

Budapest - Lakástűz okozta füst miatt ki kellett üríteni Budapest X. kerületében egy tízemeletes… Tovább olvasom