Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Közösségi otthon Mosonban

Éppen öt esztendeje költözött új helyére a Huszár Gál Városi Könyvtár mosoni fiókkönyvtára. A frekventált helyen lévő épületben a könyvkölcsönzésen kívül különböző szolgáltatásokat is nyújtanak a népes olvasóközönségnek.
1984 óta működik mosoni fiókkönyvtár, korábban több helyen is várta az embereket, míg aztán megtalálták számára a legideálisabb otthont. Liszkai Ferencné Marika a kezdetektől vezeti a fiókkönyvtárat, de ma már délutánonként segítője is van Bállóné Fellner Adél személyében. Az intézmény frekventált helyen van, az utóbbi években sok lakás épült a környéken, így megszaporodott az olvasószám. Eddig már több mint 900 beiratkozott tagjuk van, ami jó aránynak számít, mivel országos viszonylatban az átlag a fiókkönyvtárak esetében 500–600 körüli – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Liszkai Ferencné. A könyvállomány évente körülbelül 800–900 kötettel gyarapodik, a választék széles, mindenki megtalálhatja a kedvére való olvasmányt.
Délelőtt jobbára nyugdíjasok és kismamák járnak, délutánonként az iskolások jönnek. A kis Infopont három számítógépből áll, melyek mindig kihasználtak, bizony elkelne több komputer is. A mosoni fiókkönyvtár igazi közösségi otthonként funkcionál, hiszen rendszeresen szerveznek különböző programokat itt. Gyakoriak a gyerekeknek a vetítések és a játszóházak, de a nyugdíjasklub is sűrűn tart itt összejöveteleket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sánta bravúrjaival megmaradt a gyirmót esélye

Hazai pályán szenvedett kínos vereséget az ETO FC és az FC Sopron a Magyar Kupa tegnapi… Tovább olvasom