Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit -4°C | 7°C

Közrendvédelmi csomagot javasol az MDF

Hétpontos "Közrend Csomagot" javasol az MDF a magyarországi közbiztonság helyreállításához - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a párt elnöke.
Dávid Ibolya ismét szorgalmazta az egykori Belügyminisztérium visszaállítását, emellett 10 ezer fővel növelnék a rendőrség létszámát és újraindítanák a rendőrőrs-programot. A politikus hozzátette: a rendőrség elgyengítéséért egyaránt felelős a Fidesz-KDNP - amely folyamatosan támadja a szervezetet - valamint a szerinte következetlenül kormányzó pártok.

Az MDF egyetért az MSZP-vel és a Fidesszel is abban, hogy közbiztonság helyreállítása fontos feladat, ám a megoldást máshogyan képzelik el - mondta pénteken Dávid Ibolya. Az ellenzéki párt elnöke szerint megengedhetetlen, hogy az utóbbi időben elszaporodtak az olyan önbíráskodó szervezetek, mint a Magyar Gárda, de a kormánypárt által javasolt településőrség sem elfogadható.

Az MDF 7 pontból álló közrendvédelmi javaslatcsomagja zéró toleranciát hirdetne a tulajdon elleni és a közrendet sértő cselekményekkel szemben. A Büntető törvénykönyv módosításával nagyobb szabadságot kapnának a magántulajdonukat védő tulajdonosok és bérlők. A Belügyminisztérium visszaállítása és a rendőrség létszámának 10 ezer fős megemelése ugyancsak része a csomagnak. A rendőrőrsi program újraindítása mellett körzeti megbízotti csoportokat is létrehoznának. Az MDF támogatja, hogy a legveszélyeztetettebbek számára mobil segélyhívó rendszert építsenek ki. Az ellenzéki párt elnöke szerint egyensúlyba kell hozni a szabadságjogokat és az állampolgári kötelezettségeket is a jogkövető polgárok védelme érdekében.

Olvasóink írták

 • 3. belzebub 2009. július 18. 07:28
  „Szerintem Dávid Ibolyának fogalma sincs arról, hogy mi folyik ebben az országban a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás területén.
  Az, hogy a létszámot felemelnék attól aminőség nem fogna javulni! Viszont sűrűbben lenne a rendőri jelenlét. Több pajzs és símaszk kellene a gumibot és a gáz- spré a gumigolyó mellél. Nem is beszélve a javadalmazásukról.
  Érdekes, hogy pont olyan ember tesz javaslatot aki miniszter korában kijelentette hogy Ő egyetlenegy bírót sem fog ellenőrizni a munkája során! Így felőle lehet akármekkora korrupt, vagy hivatali visszaélő, lényeg a látszat megőrzése? A helyében én szégyellném magam! A jogkövető állampolgárokra apellálni, hogy mer amikor olyan törvényeket gyártanak, hogy csupán ügyvéddel fordulhatnak az állampolgárok a jogaik megvédése érdekében.
  Ha pedig nem vállalja egyetlenegy ügyvéd sem, akkor ki van rúgva a jogkövető polgár az igazságszolgáltatástól.
  Kizárt dolog , hogy pont Ő ezzel ne lenne tisztába.”
 • 2. Power 2009. július 17. 19:56
  „"Az ellenzéki párt elnöke szerint ..." Dávid Ibolya pártja ellenzéki? Mióta?”
 • 1. flexsnake 2009. július 17. 14:45
  „,,Az ellenzéki párt elnöke szerint egyensúlyba kell hozni a szabadságjogokat és az állampolgári kötelezettségeket is a jogkövető polgárok védelme érdekében."
  NA pont ez lenne a cél!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc várható a BKV midibusz-pályázatán

Pályázaton keres a BKV alvállalkozót olyan autóbuszvonalak üzemeltetéséhez, amelyeken midibuszok… Tovább olvasom