Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Közszféra: leépítések kedvezményekkel

A közszférában tervezett elbocsátások szakszervezeti kontrollját biztosítja az a megállapodás, amelyet tegnap írt alá a Köztisztviselői Érdekegyeztető Tanács kormányzati és munkavállalói oldala – közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára. Csizmár Gábor beszámolt arról is, hogy számos lehetőséget nyit meg a megállapodás az érintetteknek. Így képzési programokat indítanak számukra, szolgáltatásokkal segítik elhelyezkedésüket, rendelkezésükre áll majd a pályamódosítási hitel, valamint több munkaerő-piaci program. A megállapodás szerint az elbocsátottaknak lehetőségük lesz a részidős foglalkoztatás, az úgynevezett Prémiumévek program vagy a különleges foglalkoztatási állomány igénybevételére is.

A megállapodást aláírók felkérik a munkáltatókat, hogy az 50 évnél idősebbek és a gyermeküket egyedül nevelők, valamint a három vagy több gyermeket nevelők közszolgálati jogviszonyát, illetve munkaviszonyát csak rendkívül indokolt esetben szüntessék meg.
Az államtitkár elmondta: a központi közigazgatásban kétezer, míg a területi közigazgatási szerveknél 12,5 ezer köztisztviselő elbocsátásáról van szó, ami közel 800 intézményt érint. A folyamat már a nyáron megkezdődik és 2007 első felében ér véget. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy vélekedik a VOLT Fesztiválról?

Tovább olvasom