Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Köztartozással nem jár az adó egy százaléka

Régió - Nem kaphatják meg a személyi jövedelemadóból nekik felajánlott 1 százalékot azok a civil szervezetek, amelyeknek köztartozásuk van. A tartozást még ebben a hónapban rendezhetik.
Az APEH regionális igazgatósága a hozzánk eljutott tájékoztatójában felhívja a civil szervezetek figyelmét: ha van köztartozásuk, rendezzék azt, mielőtt lejár a határidő, különben a törvényi előírás szerint az idén már nem kaphatják meg a személyi jövedelemadóból nekik felajánlott 1 százalékot. Akkor sem, ha egyebekben megfelelnek a törvényi előírásoknak.

Nem illeti meg a civil szervezeteket a nekik felajánlott Szja 1 százalékos összeg akkor, ha 2008. augusztus 1. napja és a kedvezményezetti státusz igazolására szolgáló 0837-es számú adatlap keltének időpontja közötti időszakban, akár csak egy napig olyan lejárt esedékességű köztartozásuk állt fenn, amelyre fizetési halasztást vagy részletfizetési kedvezményt nem kaptak.

Köztartozásnak minősül az állami adóhatóságnál, a vámhatóságnál, az önkormányzati adóhatóságnál, magánnyugdíj-pénztárnál, valamint egyéb szervezetnél nyilvántartott, törvényből eredő fizetési kötelezettség. Az állami adóhatóságnál nyilvántartott adótartozás vizsgálata során – kivéve az állami adóhatóságnál nyilvántartott adók módjára behajtandó köztartozást – az APEH az adott adónemen nyilvántartott adótartozás összegét csökkenti a más adónemen fennálló túlfizetés összegével.
A személyi jövedelemadó 1 százalékából részesülni kívánó szervezetnek a 2008. augusztus 1-je előtt esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozását legkésőbb július 31. napjáig, továbbá a 2008. augusztus 1. napja és a kedvezményezetti státusz igazolására szolgáló 0837-es számú adatlap keltének időpontja közötti időszakban esedékessé váló köztartozását legkésőbb annak esedékessége napján rendeznie szükséges.

Az APEH a törvényi előírásoknak megfelelően szeptember 1-ig megküldi a lehetséges kedvezményezetteknek azt a felhívó-tájékoztató levelet, amelyben közli az ez évi felajánlások összegének várható nagyságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb utasveréssel vádolják a BKV biztonsági őreit

A BKV biztonsági őrei vertek meg egy fiatalembert a Moszkva téren egy hete. Az esetről egy szemtanú… Tovább olvasom