Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Közzétette második féléves munkatervét a kormány

A kabinet novemberben a pénzügyi konglomerátumokról és a felnőttképzésről szóló törvényjavaslatokat tárgyalhatja.
A biztosítókat, a pénzügyi konglomerátumokat, valamint a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyát szabályozó új törvényjavaslatok kerülnek a többi között a kormány elé az év második felében, a kabinet Magyar Közlönyben pénteken közzétett munkaterve alapján.

Az Orbán Viktor kormányfő által ellenjegyzett dokumentum alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már júliusban a kabinet elé viheti a Magyar Vöröskeresztről szóló jogszabálytervezetét, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pedig az egyes közutak használatáért fizetendő díjak beszedésére vonatkozó részletes szabályokat tartalmazó kormányrendelet-tervezetet mutathatja be.

Szeptemberben a "nyugellátások és a baleseti járadék novemberi intézkedéséről" mutathatja be előterjesztését az Emmi, az NFM pedig a 2013-2020 közötti időszakra vonatkozó kibocsátás-kereskedelmi rendszerről szóló jogszabálytervezetét ismertetheti. A Nemzeti Gazdasági Minisztérium (NGM) még ebben a hónapban beszámolhat a kormánynak a dohányboltokban forgalomba hozható termékekről, valamint a dohánytermékek kiskereskedelmével közvetlenül összefüggő szolgáltatásokról szóló kormányrendelet tervezetéről, míg a Vidékfejlesztési Minisztérium a magyarországi hivatalos földrajzi nevek megállapításának és nyilvántartásának rendjéről szóló kormányrendelet-javaslatát terjesztheti elő.

A rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslatot a Belügyminisztérium ismertetheti októberben, és ekkor számolhat be a választási eljárásról szóló törvény tervezett módosításáról a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is. Az NGM ugyancsak októberben terjesztheti a kormány elé a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló törvényjavaslatot, valamint a gazdaságbiztonsági törvénynek nevezett jogszabály tervezetét.

A kabinet novemberben a pénzügyi konglomerátumokról és a felnőttképzésről szóló törvényjavaslatokat tárgyalhatja, mindkét előterjesztésért a gazdasági tárca a felelős.

Decemberben egyebek mellett a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítása kerül napirendre, de a Vidékfejlesztési Minisztérium bemutathatja javaslatait a mosószerekben és a mosogatószerekben használt foszforvegyületek korlátozásáról szóló kormányrendelethez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányzati akcióterv a parlagfű ellen

Megvizsgálják az elítéltek foglalkoztatásának lehetőségét a fertőzött területek csökkentése… Tovább olvasom