Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Közzétették a pótfelvételi ponthatárokat

Közzétették szombaton délután a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat a felvi.hu honlapon, az érintettek a felvételi és besorolási döntésekrőlírásos értesítést szeptember első napjaiban kapják kézhez.
Az eljárás során jelentkező 13.400 diák közül 12.009-en bekerültek valamilyen képzésre.

Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke az MTI-nek elmondta: hasonlóan alakultak a ponthatárok, mint nyáron. Öt képzésnél volt 440-459 pont között a bekerülési küszöb. A pótfelvételi során 1500hallgatót vettek fel mesterképzésre, ebből 466-an államilag finanszírozott helyre kerültek be. Felsőfokú szakképzésre 586 költségtérítéses diákot vettek fel, a többiek alapképzésben, költségtérítéses formában jutottak be.

Bakonyi László kitért arra is, hogy meglepően sokan voltak, akik úgy próbálkoztak, hogy a nyári eljárás során már bekerültek, illetve a pontszámuk nem érte el a megállapított ponthatárt.

A pótfelvételi során az a jelentkező nyerhetett besorolást, illetve felvételt, akinek a felvételi összpontszáma elérte vagy meghaladta a megjelölt képzésben július 23-án megállapítottköltségtérítéses ponthatárt, és a választott intézmény is rendelkezik a felvételéhez szükséges kapacitással.

Amennyiben az adott szakon eddig nem indult (költségtérítéses) képzés, a ponthatár akkor sem lehet kisebb a jogszabályi minimumnál. Ez alapképzésben és egységes, osztatlan képzésben 160 pont,felsőfokú szakképzésben 140 pont.

A pótfelvételi eljárás során több mint háromszáz szak közül lehetett választani, de már csak egy helyre jelentkezhettek a diákok. Alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokúszakképzésben csak költségtérítéses formában, míg mesterképzésben államilag támogatott és költségtérítéses formában is hirdettek meg képzéseket az intézmények.

Mesterképzésben az intézmények saját hatáskörben döntöttek a jelentkezők felvételéről, így a minimum pontszámról is. Azokon a szakokon, amelyeket már a 2009. évi általános eljárásban ismeghirdettek, ott sem lehet a pótfelvételi ponthatár alacsonyabb a július 23-án meghatározott pontszámnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják az ingyenes közterület-használati engedélyeket

Szalkai István az MTI-nek szombaton elmondta, hogy a MeH kérelmének mellékleteiből ki kellett volna… Tovább olvasom