Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Kránitz a nemzetpolitika új hangsúlyairól beszélt

A 2007. évi költségvetés általános vitájában felszólalt Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő, a parlament külügyi bizottságának tagja, aki a szomszédos országokkal való regionális gazdasági kapcsolatok erősítését szorgalmazta.
A képviselő hozzászólásában a Külügyminisztérium költségvetéséről szólt. Mint mondta, az Európa-politika terén hazánknak kezdeményező, koalícióképes fellépést kell követnie. Ennek fókuszába a hazai modernizációs program megvalósításához szükséges uniós, kohéziós és strukturális forrásokhoz történő hozzájutás, valamint az Új Egyensúly programban kitűzött reformok nemzetközi támogatásának elősegítése kell hogy kerüljön. A képviselő szólt arról, hogy nemzetpolitikánk új hangsúlyául a szomszédos országokkal való regionális gazdasági kapcsolatok kínálta lehetőségek érvényesítése, a magyar–magyar kapcsolatrendszer gazdasági-társadalmi dimenziójának markáns erősítése kínálkozik.
A Külügyminisztériumnak a 2007-es évben várhatóan 48,32 milliárd forint áll majd rendelkezésére. A külügyi terület költségvetési előirányzata fedezetet kell hogy nyújtson – többek között – a schengeni rendszerhez történő magyar csatlakozáshoz, valamint a 2011-ben esedékes magyar EU-elnökségre történő kormányzati felkészüléshez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pszi végeredmény

1. Tovább olvasom