Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Kránitz László esélye

Egyelőre kétesélyes, hogy lesz-e a parlamentben soproni szocialista képviselő. A Kisalföld úgy értesült, a pártelnök vagy a miniszterelnök ma hozza nyilvánosságra, hogy Kránitz László előbbre lép-e az MSZP országos listáján.
Az országgyűlési választások vesztese lehet Kránitz László, az MSZP helyi elnöke, aki az elmúlt négy évben a szocialistákat képviselte az Országgyűlésben. A választások előtt úgy tűnt, ha egyéniben nem is nyer, mégis résztvevője lesz az új parlamentnek, mert az országos listán „biztos” befutó helyen szerepelt, a területin pedig az ötödik helyet foglalta el. Nos, mint ismert, a hetedik számú (soproni) választókerületben Firtl Mátyás, a Fidesz–KDNP jelöltje győzött. Maradt tehát Kránitz számára az országos lista, az MSZP azonban „túlnyerte” magát, így fordulhatott elő, hogy Kránitz László egy hellyel lemaradt a képviselőségről. A területi listáról sem jutott be, mert az előtte lévők közül a megyei MSZP-s elnök, Molnár Csaba (aki veszített Szakács Imrével szemben a győri 2. számú szavazókörben) és a csornai polgármester, Papp József jutott mandátumhoz. Annak köszönhetően, hogy Tóth Tiborné (Mosonmagyaróvár, 4. számú választókerület) és Balogh József (Győr, 3. számú választókerület) nyert egyéniben.
Ez volt a helyzet a második fordulós eredmények után, de aztán kiderült: a szocialisták még egy helyen fordítottak, így az országos listájukról nem tizennyolcan, hanem csak tizenheten kerülhetnek a parlamentbe. Ez annyiban lehet érdekes, hogy az MSZP vezetésének esetleg nem egy, hanem kettő, már listáról mandátumot szerzett képviselőjét kell valamilyen módon visszaléptetnie, hogy Kránitz László előbbre léphessen. Kérdés, hogy erre sor kerül-e.
Az érintett nem kívánt nyilatkozni, de lapunk úgy tudja, ígéretet kapott arra, hogy mégiscsak képviselő lesz. Erről – információ-

ink szerint – ma tájékoztatják a közvéleményt.
Ebben az ügyben azonban nem Kránitz László személye a fontos, sokkal inkább, hogy lesz-e a városnak kormánypárti képviselője, aki – a mindenkori gyakorlat szerint – eredményesebben tud lobbizni, mint ellenzéki társai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom