Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Kránitz: Miért nem lesz idén díszpolgár?

A város új, fideszes vezetése egy évtizedes nemes hagyományt szakít meg azzal, hogy az idén nem adományoz „Sopron város díszpolgára” címet – mondta el Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő tegnap.
Kránitz László országgyűlési képviselő bírálta a városvezetést, hogy idén nem osztanak ki Sopron város díszpolgára címet. – A cím azon soproni kötődésű polgárok elismeréséül szolgál, akik érdemeket szereztek a város fejlődésében, érdekeinek előmozdításában, kapcsolatainak ápolásában – mondta el a képviselő. – Ebben az évben személyesen tettem javaslatot a város díszpolgárának személyére. Országgyűlési képviselőként, az MSZP helyi elnökeként és a közéletben tevékenykedőként úgy éreztem, hogy Hirschler Rezső, Sopron rendszerváltás utáni első polgármestere, elismert és megbecsült polgár méltó arra, hogy ezt a címet viselje. Javaslatomat az előírtaknak megfelelően szeptemberben megtettem. A címre a Fidesz – MPSZ-től nem érkezett javaslat.
A képviselő hozzátette: az önkormányzati rendelet szerinti előkészítő bizottság, amely kilenc fideszes és két ellenzéki tagból áll, a Hirschler Rezső személyére vonatkozó javaslatot nem terjesztette a közgyűlés elé. – A díjat egy évtizede minden évben adományozza a közgyűlés, de Sopronnak idén nem lesz díszpolgára. Ez érthetetlen és megdöbbentő. Úgy tűnik, a Fidesz nem fogad el olyan javaslatot, amelyet nem ő terjeszt elő. Az pedig nagyon szomorú, hogy önös érdekből szakít meg egy nemes polgári hagyományt Sopronban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az… Tovább olvasom