Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 16°C | 29°C Még több cikk.

Krisztián felébredt öt hetes kómájából

Angyali segítséggel ébredt fel a kómából Ásványi Krisztián. A 17 éves fiút minden ok nélkül félholtra verték a mosonmagyaróvári vasútállomáson, ezután veszítette el az eszméletét több hétre, majd éber kómába került.
Édesanyja naponta többször kérte az angyalok segítségét, s valóban: a csodával határos módon javult a fiú állapota.

Gyertyafény, egy fénykép és fohász az angyalokhoz. A dunaszigeti Valéria ezt a rituálét naponta többször megcsinálta, hogy segítsen kómában fekvő fiának. Az asszony állítja: a csoda megtörtént, hiszen Krisztián most teljesen magához tért a kómából.

A 17 éves fiút november elején a mosonmagyaróvári vasútállomáson két intézetből szökött fiatal megtámadta, és minden indok nélkül eszméletlenre verték.

– A fiam a barátnőjétől tartott hazafelé, ám amíg várt a buszra, kisétált a vasútállomásra, mert gyerekkora óta rajongott a vonatokért - meséli az anyuka. Amikor a fiú az ígért időre nem ért haza, édesanyja rosszat sejtet. Tudta, hogy nagy baj van, amikor egy rendőrautó állt meg a ház előtt, és közölték, hogy szeretett fiát egy vasutas találta meg vérbe fagyva a vasútállomáson.

- Borzasztó volt, amikor először megláttam Krisztiánt a kórházi ágyon! Azt hittem, rossz helyre hoztak, mert nem ismertem rá - emlékszik a szörnyű napra Valéria, A fiúnak eltört az orr- és az arccsontja, a füle bevérzett, levegő szorult a bordái közé, és nem tudni, mennyi időre oxigénhiányos állapotba került. Ezután két hétig mesterségesen altatták, majd amikor felébresztették, éber kómába esett. Úgy maradt öt héten át.

– Naponta látogattuk, beszéltünk hozzá, és nem vesztettük el a reményt, hogy visszatér hozzánk annak ellenére, hogy az orvosok nem bíztattak semmi jóval, hiszen a kóma egy megfoghatatlan állapot - teszi hozzá az anyuka, aki minden nap a kórházból hazatérve gyertyafény mellett kérte az őrangyalok segítségét.

És a csoda megtörtént: ezen a héten Krisztián magához tért. A beszéd ugyan még nehezére esik, de bólogatással már mindenre reagál. - Sajnos nem tudjuk, az oxigénhiány miatt milyen maradandó sérüléseket szenvedett.

Felülni tud, a kezeit mozgatja, de járni ismét meg kell tanulnia - mondja Valéria. Az anyuka egy pillanatig sem adta fel a reményt, és ezt tanácsolja mindenkinek, akinek a családjában hasonló tragédia történt. Krisztián még az intenzív osztályon fekszik. Hozzátartozói azt kérték, ne fényképezzük a betegágyán. Édesanyja éjjel-nappal mellette van, emiatt egyelőre nem dolgozhat. Pedig arra is számít, hogy ha fia elhagyhatja a kórházat, hosszú rehabilitációra kell berendezkednie. Aki tud abban segíteni, hogy Krisztián felépüljön, adományát a Duna Takaréknál vezetett 58600221-15455815 számlaszámra küldheti, közleményként feltüntetve: Ásványi Krisztián gyógyulásáért. A két fiatalkorú támadót, akik információink szerint ittas állapotban voltak, a rendőrök elfogták. Eljárást indítottak ellenük, visszakerültek az intézetbe.

Olvasóink írták

 • 6. zoltanz 2008. december 14. 12:47
  „Amit idemásolok, egy durván hónapos cikk. Van Európának gondja a cigánysággal, nem kicsi. Nyáron az Olasz dolgok, most ez, és még ki tudja mi jön még, mert az elégedetlenkedés, harag csak dagad...

  ""Csehország - A "cigányterror" ellen akartak tiltakozni szélsőségesek a csehországi Litvínov romanegyedében. A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. Az eredmény több tucat sérült, és kiégett autók. A tüntetésen részt vett annak a szlovák szélsőséges mozgalomnak a volt vezetője is, amely szervezetet a múlt héten polgári társulásként is betiltott a pozsonyi belügyminisztérium.
  A rendőrök megakadályozták több száz jobboldali szélsőséges behatolását a romák lakta városnegyedbe, ekkor kezdődtek a harcok
  A radikálisok tiltakozni kívántak az ellen, hogy a kormányzat jogtalan előnyökben részesíti a romákat a többségi lakossággal szemben. Ugyanakkor tiltakozni kívántak a helyi "cigányterror ellen" is.
  A Munkáspárt "nemzeti gárdája" október elején több mint egy tucat aktivistát menesztett a város romák lakta negyedébe, hogy megvédje a helyi cseheket a "fekete rasszisták" garázdálkodásától. A "gárdistákat" a romák akkor nem engedték be a városba, elkergették őket. A szélsőségesek most ezt a szerették volna megtorolni.
  A tüntetők felgyújtottak néhány gépkocsit - köztük egy rendőrautót -, Molotov-koktélokkal és kockakövekkel támadták a rendőröket, akik vízágyút és könnygázgránátokat is bevetettek.
  "Veszélyben van a Cseh Köztársaság jövője. Az ország szemét hely lett, ahol a világ minden tájáról érkezők akadály nélkül letelepedhetnek" - jelentette ki az összecsapásokat megelőző nagygyűlésen Tomás Vandas, a Munkáspárt elnöke.
  Vandas és más szónokok is élesen bírálták a kormányt, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a kabinet a cseheket oktatja arra, miként kell a romákkal együtt élni ahelyett, hogy "civilizációra tanítaná a cigányokat".
  A mintegy 500-600 szélsőséges litvínovi Janov városnegyedbe indult, de a rendőrség minden oda vezető utat lezárt. A szélsőségesek ezután kisebb csoportokban próbáltak meg bejutni a lakótelepre, sikertelenül. Ekkor robbantak ki az utcai harcok. A Janovban időközben összegyűlt, botokkal, láncokkal, késekkel "felfegyverzett" mintegy 300-400 romát a rendőrök szintén körülvették, és nem engedték a szélsőségesek közelébe.
  A többnyire romák lakta litvínovi Janov lakótelepen már hosszú ideje nagyon kritikus a helyzet, virágzik a drogkereskedelem és a prostitúció. A lakosok többsége munkanélküli és szociális segélyekből tartja fenn magát. A roma és a többségi lakosság közti konfliktusok mindennaposak.
  Ivan Langer belügyminiszter az események kapcsán megerősítette: javasolni fogja az illetékeseknek a Munkáspárt betiltását.
  A sérültek között hét rendőr is van. Kéttucatnyi tüntetőt - akik között számos szlovák állampolgár is volt - a rendőrök őrizetbe vettek, és várható, hogy több személy ellen büntetőeljárás indul - közölte a rendőrségi szóvivő.
  A betiltott szlovák szélsőséges szervezet egykori vezéralakja romák ellen tüntetett Csehországban
  A Szlovák Testvériséget 2006-ban pártként már felszámolták. A pozsonyi belügyminisztérium a múlt héten, néhány nappal Robert Fico szlovák kormányfő és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombati révkomáromi tárgyalása előtt a hasonló nevű polgári társulást is betiltotta. Fico szombaton Révkomáromban éppen ennek a szervezetnek a feloszlatásával példálózott, amikor azt mondta: Pozsony erélyesen lép fel a szélsőségesekkel szemben.
  A mozgalom szimpatizánsai hétfőn, az 1989-es bársonyos forradalom 19. évfordulóján szólásszabadságot követelve tiltakozó megmozdulást szerveztek Pozsonyban körülbelül 300 fő részvételével. Az Expres rádió úgy tudja, a korábban a Szlovák Testvériség élén álló Marián Kotleba is ott volt hétfőn a csehországi Litvínov városban, ahol felfegyverkezett cseh neonácik több órán keresztül erőszakkal akartak behatolni az egyik, zömmel romák lakta lakótelepre.""

  Szóval, az, hogy azt az állampolgárt, aki a saját hazájában szót mer emelni a saját érdekében, lenácizzák, betiltják, stb, nem kizárólagosan magyar probléma. Európai méreteket ölt. Lehet gondolkodni azon, hogy ez a trend ki(k)nek az érdeke...”
 • 5. dodó 2008. december 13. 19:33
  „"visszakerültek az intézetbe. "
  Ismét győzött az igazság!!! ...hogy a kaput tilos bezárni? Értsük meg végre: JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK!

  "Megy a cigányügyi hazudozás ezerrel, és sokan még ma is megeszik. Éppen most tüntettek ki valami fiatal fajvédő nőszemélyt, aki azt találta mondani, hogy hát jajj, a cigányok mindössze 60 milliárd forintba kerülnek nekük. Véletlenül van némileg több adatom. Nyilvánosságra hivatalosan soha nem fogják engedni...

  Jelenleg is, mint évtizede, kb. 30 000 állami gondozott van, és ezeknek 98%-a cigány. Egy gyerek jelenleg már havi 170 000.- Ft-ba kerül, plusz havonta a számlájára írják a családi pótlékot, az is vagy 20 000.- Ft/hó (kicsit kevesebb, de miután kamatozik az összeg, kb. ennyi a vége).
  Azaz havi 190 000.- Ft soha meg nem térülő pénzt dobunk ki az ablakon a putri-ivadékokra: ez éves szinten 68,4 milliárd forint.
  A gyerekek kb. 20 % éri el évente a nagykorúságot, és kerül ki a gondozásból. Ekkor kap egyszeri 2,5 milliós életkezdési támogatst. Ez mindösszesen évi 15 milliárd.
  Azaz évente csak a putri-i vadékok eltartása (a kedves világrahozóik helyett) 83,4 milliárd forintba kerül az adófizetőknek. Tegyük hozzá, hogy a cigányok ehhez soha egy büdös fillérrel nem járultak hozzá. Meg soha nem is fognak..."

  Természetesen nem csak anyagi vetülete van a dolognak. Számtalan olvashattunk arról, (nem a DM-ben) hogy az állami gondozásban gyakorlatilag úgy szívják magukba a purgyék a bűnözést, mint a börtönben. Nem véletlen, hogy a feljebb olvasható mosonmagyaróvári lincselést is ilyen intézetből szökött cigányok hajtották végre november elején.”
 • 4. KolompárRómeó 2008. december 13. 13:06
  „3. hozzászólás tüsök 2008.12.13. 11:57:

  Azonnal moderálok! :)”
 • 3. tüsök 2008. december 13. 11:57
  „Az a 10 perc 20 másodperc kötélen nemis rossz.”
 • 2. KolompárRómeó 2008. december 13. 10:41
  „Jut eszembe: "Édesanyja éjjel-nappal mellette van, emiatt egyelőre nem dolgozhat." Es akkor hogy lesz ebbol ado, amibol a "fiatalok" segelyeit, a szep hosszu eletuk soran eloallitott 10-20 purde csaladi potlekait, valamint kesobb a bortonbeli ellatasait finanszirozni lehet? Felhaborito!”
 • 1. KolompárRómeó 2008. december 13. 08:50
  „"két intézetből szökött fiatal megtámadta": gondolom, ezek is svedek voltak. A rohadt eletbe bele, hogy mar a fejunkre nottek ezek a szerencsetlen hatranyos helyzetuek! Gondolom, kapnak majd 10 perc 20 masodperc felfuggesztettet, mert vegulis csak "akaratukon kivul tortent veletlen elverodes" lesz a vad.

  Hajra, Magyarorszag!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky szerint az SZDSZ léte forog kockán

Fodor Gábor és Kóka János is lépjen vissza a frakcióvezető-jelöltségtől, mert küzdelmük miatt immár az SZDSZ léte forog kockán. Tovább olvasom