Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Krúdy-est a Hotel Sopronban

Tradicionális magyar ételekkel és soproni borokkal várta a vendégeit a Hotel Sopron szombaton este. Az Ínycsiklandó Krúdy-kaland címre keresztelt rendezvényen a kulináris örömök mellett novellák hangzottak el Lukács Sándor színművész előadásában.
A Kékfrankos Nyár programsorozat szombaton a bor és gasztronómia világába kalauzolta el az érdeklődőket. Az Ínycsiklandó Krúdy-kaland című, ötfogásos vacsorával és borkóstolóval egybekötött estnek a Hotel Sopron adott otthont, Krúdy Gyula novelláit pedig Lukács Sándor színművész olvasta fel.
– Közel áll hozzám Krúdy világa, az, ahogyan az ételekről, az étkezésről ír, ezért is örültem a felkérésnek – mondta el Lukács Sándor. – Apai nagyanyám kiválóan főzött és gyönyörűen tálalt. Mindig is őt tekintettem a konyhaművészet nagymesterének, akitől gasztronómiai ismereteimet tanultam. Azonban a saját tapasztalatokon túl a magyar irodalomból is „meríthetünk”, ha a magyaros étkezés kultuszát szeretnénk megismerni. Fontosnak tartom, hogy ebben a rohanó világban szakítsunk időt az étkezésre, ezzel saját magunkat tiszteljük meg. Örömmel tapasztalom, hogy a magyaros ételek mellett a jó borok is szerteviszik hazánk jó hírét a világban.
Lukács Sándor a balatoni mellett immár a sopronit is kedvelt borvidékeként tartja számon. A város pedig – mint mondja – egyik kedvenc belföldi úti célja. – Néhány évvel ezelőtt a bányászati múzeum udvarán adtunk elő egy francia színdarabot. Ekkor Huszti Péter és Piros Ildikó művésztársaimmal több hetet töltöttem Sopronban, és volt alkalmam megismerkedni a várossal és a környékével. Azóta ha tehetem, újra és újra eljövök ide.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerény remények

A Magyar Atlétikai Szövetség eredetileg 22 fős csapat utaztatását tervezte a ma kezdődő göteborgi… Tovább olvasom