Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Krumplis rétes

Vagy réteslapból, vagy az alábbi hozzávalókból készül a rétestészta: 30 dkg rétesliszt, 20 dkg finomliszt, 1 evőkanál ecet, 1 dl langyos víz, kevés só. Ebből közepesen lágy tésztát dagasztunk, pihentetjük. 2 cipóra vesszük szét a tésztát.

Töltelék: 2 kg krumpli héjában megfőzve, majd hámozva és krumplinyomón átnyomva. Picit sózzuk. Ízlés szerint cukor, attól függően, mennyire akarjuk édesre (kb. 20 dkg). Egy vaníliás cukrot teszünk bele és 4–5 egész tojást. A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük, a fehérjéket habbá verjük és mindkét felét összedolgozzuk a tört krumplival.

A kinyújtott réteslapokat megkenjük olajjal, majd kanállal rásimítjuk a krumplimasszát. Feltekerjük a 2 rúd rétest, és tetejüket olajjal megkenjük. 35 x 25-ös méretű tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben kisütjük 2-es fokozaton, körülbelül fél órán át. Szép pirosra sül a teteje.

Wenesz Istvánné, Lébény

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom