Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Küföldön adózott hazai milliárdok

Miközben a bankkártyás vásárlás a vevő számára ingyenes, addig a pénzintézetek az ilyen műveletek után éves szinten több milliárd forintot tehetnek zsebre.
 Ugyancsak milliárdos nagyságrendű a nemzetközi kártyatársaságokhoz befutó, a plasztiklapok használatából adódó díj nagysága - írja a hétfői Magyar Nemzet.

A lap összeállításában kitér arra, hogy mivel ezek a társaságok a kártyás fizetéshez kapcsolódó adminisztratív feladataikat külföldi központjaikban végzik, a magyarországi kártyahasználat miatt keletkező bevételeik után itthon nem is kell adót fizetniük.

A MasterCard és a Visa Europe elsősorban azáltal viheti ki akadálytalanul és legálisan külföldre ezeket a pénzeket, hogy a hazai cégjog erre lehetőséget ad számukra.

A MasterCard csupán képviseletet és szervizirodát működtet hazánkban, a Visa pedig tavaly október óta fióktelepként van jelen. Főleg az előbbi világcégnél szokatlan, hogy nem hozott létre magyarországi leányvállalatot, hiszen a MasterCard Budapestről irányítja a hat régiós országban zajló tevékenységét olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma még jelentkezhetnek a szakorvosjelöltek az ösztöndíjprogramra

Ma még jelentkezhetnek a szakorvosjelöltek arra az ösztöndíjprogramra, amelyben a képzésüket kezdő fiatalok öt évig havi nettó havi százezer forintos támogatást kapnak. Tovább olvasom