Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kühne: elmúlt

a bizonytalanság

Folytatás az 1. oldalról.

A májusban újra kiírt busztenderen a minap hirdettek eredményt, miszerint a Kravtex 141 darab tizenkét méteres buszt szállíthat a Volán-társaságoknak, összesen mintegy 4,5 milliárd forintért. November 30-ig kell teljesíteni a megbízást.
Krankovics István, a Kravtex ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek elmondta: a szerződés aláírásával végre elvonultak a sötét felhők a Kühne-gyár jövője fölül.
– A márciusi munkásgyűlést követően akit lehetett – mintegy száz dolgozót – szabadságra küldtünk, ezzel együtt pedig a termelést is a lehető legnagyobb mértékben visszafogtuk. A szabadságolásokkal sikerült elérnünk, hogy senkit sem kellett elküldeni a gyárból. Ennek ellenére sajnos okozott károkat is ez az átmeneti időszak, mivel többen, bizonytalannak érezve a gyár jövőjét, máshol kerestek állást.
– Az új tender kiírását követően, május közepén újra „felpörgettük” a gyártást, mivel bíztunk abban, hogy mi kerülhetünk ki győztesként. Az elbírálási szempontok alapján tudtuk, hogy a miénk a legkedvezőbb ajánlat. Számításaink beigazolódtak, így a tenderen mellettünk induló cseh és lengyel buszgyártók közül végül cégünk nyerte el a megbízást – mondta Krankovics István.
Az ügyvezető igazgató szerint az autóbusztender elnyerésével sikerült megmenteni a Kühne-gyárat, elhárultak az akadályok a további biztonságos működés elől, sőt, jelentős fejlesztésekbe kezdenek az idei jubileumi évben. Egy teljesen új, több mint 10 ezer négyzetméteres, korszerű buszgyártó csarnok felépítését kezdik el a gyár területén, ahol a buszvázak gyártása és festése történik majd. A tulajdonos 175 autóbusz értékesítésével számol ebben az esztendőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsapolják a beszállítókat

A multik a beszállítóknak csak azt követően fizetnek, hogy a járandóságból levonják maguknak a… Tovább olvasom