Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Kukoricaganca

Hozzávalók:

50 dkg burgonya, 3 evőkanál kukoricaliszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, só.

Elkészítés:

A meghámozott és kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd saját levében összetörjük. Összekeverjük a kukoricaliszttel, megsózzuk és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, és ebben evőkanalanként megforgatjuk a burgonyamasszát. Tejföllel meglocsolva, átforrósítva tálaljuk.
(Gyerekkoromban a nagymamánk ezt nyáron hideg aludttejjel adta nekünk. Imádtuk!)

Balogh János (Győr)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom