Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Kulcsi gyilkosság: kezdődik H. Cs. J. meghallgatása

A vádirat ismertetésével és a vádlott meghallgatásával ma kezdődik a Székesfehérvári Törvényszéken a 2012 áprilisában Kulcson elkövetett emberölés bűntettének tárgyalása.
A Fejér Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt május 28-án nyújtotta be a vádiratot Székesfehérvári Törvényszékre. A főügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta H. Cs. J.-re.

Jászberényiné Király Teodóra szóvivő közölte: a vádlott brutális módon, bozótvágóval és késekkel megölte a nagyanyját, az édesapját, a bátyját, megfojtotta a nagyapját, megkísérelte megölni az édesanyját, a nővérét és annak barátját. A nagyszülők, az apa és a vádlott bátyja a sérüléseibe néhány percen belül belehalt, míg az édesanyának és a nővér barátjának sérülései életveszélyesek voltak.

A szóvivő június 3-án arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szakértői vélemények szerint az elkövető elmeállapota csak enyhe fokban korlátozta cselekedeteit, így erre alapozták indítványukat.

Kulcsi gyilkosság: megkezdődött H. Család meghallgatása. Fotó: MTI/Beliczay László (galéria)

A rendőrség a családi tragédiáról 2012. április 6-án kapott bejelentést. Az elkövetőt rövid időn belül a helyszín közelében elfogták a Terrorelhárítási Központ tagjai.

A nyomozás során a gyanúsított részletes, beismerő vallomást tett, elmondta, hogy "démoni megszállottság hatása alatt cselekedett", az volt a célja, hogy megszabaduljon családtagjaitól. H. Cs. J.-hoz elmeorvos szakértőt rendeltek ki. Az igazságügyi pszichiáter szakértő és igazságügyi orvos szakértő azt állapította meg, hogy a gyanúsított tudathasadásos elmezavarban szenved.

A büntetőeljárás során tanúsított higgadt, zavarodottságtól mentes viselkedése miatt újabb elmeorvos szakértő vizsgálta meg H. Cs. J.-t. Az igazságügyi pszichiáter szakértő, az igazságügyi orvos szakértő, valamint az általuk bevont igazságügyi pszichológus szakértő megállapította, hogy a férfit kóros elmeállapota nem tette képtelenné cselekményei következményeinek felismerésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 éves lányt bántalmaztak egy budapesti aluljáróban

Az aluljáróban két férfi szóváltásba keveredett, majd dulakodni kezdtek. Egyikük barátnője… Tovább olvasom