Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Külföldi gyakornokokat fogadó magyar cégeket keresnek

Az AIESEC nemzetközi ifjúsági szervezet olyan magyar cégeket keres, amelyek szívesen fogadnának külföldi diákokat szakmai gyakorlatra. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az egzotikus országok egyetemistái szívesen jönnek Magyarországra, hogy itt szerezzék meg a gyakorlati tapasztalatot az elméleti tudásuk mellé, de a magyarok közül is egyre többen élnek a külföldi lehetőséggel.
A világ legnagyobb, fiatalok által vezetett és fiataloknak szóló szervezete, az AIESEC a világ 106 országának 1100 egyetemén és főiskoláján működik, és csaknem 25 ezer tagja van. A szervezet évente 4500 diáknak és frissdiplomásnak ad lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjon a nemzetközi gyakornoki programba. A magyarországi AIESEC is keresi azokat a cégeket, amelyek szívesen foglalkoztatnának külföldi fiatalokat, főleg ügyvitel, közgazdaságtan, pénzügy, számvitel, marketing, projekt menedzsment, informatikai, mérnöki és HR területeken. Elsősorban olyan társaságok jelentkezését várják, amelyek külföldi terjeszkedésben gondolkodnak, költséghatékonyan szeretnének felkészült munkaerőhöz jutni, illetve fiatalos és multikulturális hangulatot akarnak teremteni - mondta a Független Hírügynökségnek Antal Brigitta, a Budapesti Corvinus Egyetemen működő AIESEC-bizottság vállalati kapcsolatokért felelős elnökhelyettese.

A gyakornoki program két hónaptól másfél évig is tarthat, de a legtöbb fiatal fél-egy évre jön Magyarországra. A szakmai gyakorlat kifejezetten népszerű a közép-európai régió diákjai között, de egyre többen érkeznek hozzánk Ausztráliából, illetve Ázsia és Dél-Amerika egzotikus országaiból is. A partnervállalatok jelentkezését folyamatosan fogadják. Az érdeklődő cégek a legegyszerűbben az AIESEC 10 helyi irodájában tájékozódnak a lehetőségről. Ezeket a www.aiesec.hu internetes oldalon megtalálják - tette hozzá Antal Brigitta.

A nemzetközi szakmai gyakornoki programra természetesen magyar diákok is jelentkezhetnek. Az AIESEC évente 100 magyar fiatalnak ad lehetőséget, hogy más országokban szerezzenek munkahelyi tapasztalatot és fejlesszék a nyelvtudásukat. Az sem elképzelhetetlen, hogy a kiválóan teljesítő frissdiplomások a gyakorlat után akár a cég magyarországi leányvállalatának megalapításában vagy irányításában is részt vehetnek. A magyar egyetemisták és főiskolások szintén az AIESEC hazai szervezeténél érdeklődhetnek, ahol arra is felkészítik őket, hogyan lehetnek sikeresek a céges meghallgatásokon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvénytelen a ferencvárosi választás

Vasárnap este hét óráig a szavazásra jogosultak 25,9 százaléka vett részt a ferencvárosi időközi… Tovább olvasom