Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Külföldi zugárusokat büntettek a nyíregyházi piacon

A nyíregyházi piacon a napokban 60 adóellenőr, pénzügyőr, adóvégrehajtó és élelmiszerbiztonsági felügyelő tartott ellenőrzést.
Külföldi zugárusokat büntettek az ellenőrök a nyíregyházi piacon, és adótartozást szedtek be tőlük - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatóságának munkatársa szombaton az MTI-vel.

Magyar Norbert elmondta: a kínai árusok 4,5 millió forint adótartozást róttak le, míg az ukrán, román és lengyel zugárusok egymillió forint bírságot fizettek különböző adózással összefüggő szabálytalanságok miatt.

A térségi adóigazgatóság munkatársának tájékoztatása szerint a kínai kereskedők Budapesten bejegyzett cégeik neve alatt árusítanak a nyíregyházi piacon. Fővárosi székhelyük azonban fellelhetetlen, így több esetben az adóhatóság sikertelenül kísérli meg adótartozásuk beszedését.

Most az ellenőröknek az érintettek 4,5 millió forint kintlévőséget fizettek be, nem volt arra szükség, hogy a tartozás fejében árukészletet foglaljanak le tőlük.

Az ukrán, román és lengyel árusokra főként nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt rótták ki az ellenőrök az egymillió forint összegű bírságot.

Magyar Norbert közölte, az ellenőrzési akció során másfél mázsa külföldi élelmiszert is lefoglaltak, amelynek belföldi forgalomba hozatali engedélyével nem rendelkeztek.

A nyíregyházi piacon a napokban 60 adóellenőr, pénzügyőr, adóvégrehajtó és élelmiszerbiztonsági felügyelő tartott ellenőrzést a helyi kereskedők jelzése alapján, akik azt kifogásolták, hogy a külföldi zugárusok "valósággal ellepték" az árusítóhelyet, illetve "házalnak" is a városban, gyakran kétes minőségű termékekkel.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2012. december 01. 11:50
    „Na nem csak ott volt razzia ! a makói piacon is egész héten .
    Alig volt árús a piacon, mindenki v. összepakolt..v..ki se pakolt. Már 9 órakor szinte üres volt minden.
    Na de se a zöldséges..se a kínai ..se a lomis stb .NEM ADNAK számlát. De a kínai boltban SEM !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December végére elkészülnek az Országgyűlési Őrség díszegyenruhái

A már kész egyenruhákat egyelőre a műhelyben dolgozókon és a gazdájukon kívül senki sem láthatja -… Tovább olvasom