Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Külhoni Magyar Sajtószolgálatot indít az MTVA

A KMS augusztustól indul.
Külhoni Magyar Sajtószolgálatot (KMS) indít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) augusztustól - jelentette be az MTVA vezérigazgatója a székelyföldi Tusnádfürdőn szombatig tartó nyári egyetemen.

Böröcz István az Összefogás a Kárpát-medencében című beszélgetésen elmondta, hogy mintegy 200 szervezetet keresett meg és kért fel az MTVA a KMS-ben való részvételre.

A www.kms.mtva.hu honlapon külhoni magyar önkormányzatok, civil és politikai szervezetek, egyházak és nemzetpolitikai szempontból kiemelt intézmények közleményeket tehetnek majd közzé.

Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a közlemények közül válogat a közmédia hírügynökségi, televíziós és rádiós területe, és információkat közzétesz híreiben, feldolgoz műsoraiban.

Böröcz István bejelentette azt is, hogy az MTVA szerződést kötött a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel és a kolozsvári Video-Pontes televíziós stúdióval. Ennek keretében az egyetem médiaszakos hallgatói közül a közmédia gyakornokokat fogad majd.

Ezzel kapcsolatban Maksay Ágnes, a Video-Pontes vezetője, az MTVA Kós Károly Kollégiumának (KKK) alelnöke elmondta, hogy a szakmai képzések helyszíne lehet majd a Sapientia Kolozsváron ősszel elkészülő stúdiója is.

Megemlítette azt is, hogy a Erdélyben most zajló 12. Filmtett, filmművészeti tábor költségvetésének 35 százalékát biztosította az MTVA. A táborban készülő filmet a közmédiai is bemutatja majd.

Böröcz István elmondta még, hogy a közmédia az idén saját sátrat állított fel a Tusványoson, és folyamatosan beszámol a nyári szabadegyetem szakmai és kulturális eseményeiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túszejtés Szigetszentmiklóson: sportlövő támadt ellenfelére és volt nejére

A TEK elfogta azt a férfit, aki fegyverrel túszul ejtette feleségét. Több lövést is leadott és egy… Tovább olvasom