Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Külön engedéllyel érkezhet hozzánk a dalai láma

Nem léphetnek be és nem tartózkodhatnak Magyarországon az emigráns tibeti közösség tagjai egy tavaly decemberben elfogadott rendelet szerint.
Pontosabban idehaza nem fogadják el azt a sárga útlevelet, amit India állított ki a tibeti emigránsok részére, és ami szinte mindenhol érvényes a világon. Ilyen okmánya van a dalai lámának is. Ezt nehezményezte a fideszes Balog Zoltán. Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke levelet írt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek.

A szaktárcánál azt mondták, hogy a sárga útlevél valóban nem fogadható el, de külön engedéllyel ilyen esetben is adható vízum. Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság elnöke a lapnak elmondta, hogy már idén is meghívták a dalai lámát, és bíznak abban, hogy jövőre el is látogat Magyarországra.

Hozzátette: reméli, hogy hamarosan összeül a szakértői munkacsoport, és módosítják az elfogadható okmányok listáját.

Olvasóink írták

 • 4. lilik 2008. szeptember 04. 20:43
  „Carlos terrorista elvtárs bezzeg nyugodtan grasszálhatott pesten annak idején az átkosban.”
 • 3. zweistein 2008. szeptember 04. 10:24
  „Azóta szerepel, köszönöm.”
 • 2. _Les 2008. szeptember 04. 08:29
  „zweistein:
  A csütörtöki lapszámban a tudósítás a harmadik oldalon található, az újság online változatán pedig itt:
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/megsertettek_a_puspok_jo_hirnevet/2069386”
 • 1. zweistein 2008. szeptember 04. 08:24
  „Szeged lapjában sem a főoldalon, sem máshol miért nem szerepel az az MTI-s tudósítás, megjegyzem tegnap este a Kussuth Rádióban is elhangzott:

  "Megsértették Kiss-Rigó László püspök jó hírnevét

  Megsértette az Élet és Irodalom című folyóirat és a közszolgálati televízió Az este című műsora Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök jó hírnevét, amikor személyét összefüggésbe hozták a Kádár-rendszer belső elhárításával, mert nem bizonyosodott be a püspök ügynökmúltja - állapította meg elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság szerdán.
  Utoljára frissítve: 2008. szeptember 3., 18:21

  A polgári peres eljárás ítéletében Öcsödi Ágnes bíró az elsőrendű alperest, az Élet és Irodalom szerkesztőségét arra kötelezte, hogy 15 napon belül tegye közzé: valótlanul állították, hogy Kiss-Rigó Lászlónak évek óta módjában állt volna leleplezni beszervezőjét, s valótlanul közölték, hogy tartótisztjét ma is védi, mert "a valóság ezzel szemben az, hogy beszervezésére nem került sor, tartótiszttel kapcsolatban nem volt és jelenleg sincs". A másodrendű alperest, a közszolgálati televízió Az este című műsorát a bíróság arra kötelezte, hogy 15 napon belül hangozzon el: valótlanul adták közre, hogy Kiss-Rigó Lászlót ügynökként beszervezték, s beszervezési nyilatkozatot írt alá, mert "a valóság ezzel szemben az, hogy beszervezésére, beszervezési nyilatkozat aláírására nem került sor".

  A bíróság ezen kívül Kiss-Rigó László jó hírnevének megsértése miatt egymillió forint megfizetésére kötelezte az Élet és Irodalom szerkesztőségét, valamint a lapban megjelent cikk szerzőjét, Ungváry Krisztián történészt, harmadrendű alperest. Az ítélet ellen a felperes és az alperesek 15 napon belül fellebbezést nyújthatnak be az ítélőtáblához."”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törülközőbe csomagolt csecsemőt találtak Miskolcon

Bár korábban volt, jelenleg nincs csecsemőmentő inkubátor a miskolci Vasgyári Kórház bejáratánál.… Tovább olvasom