Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Különleges ízek, csábító illatok

Akár hiszik, akár nem olvasóink, már jóval nyolcszáz felett járunk a beküldött receptek számát illetően.

Már csak egy kis ugrás a számokban, és el is érjük a bűvös ezret.
Reméljük, olvasóink nem hagynak cserben bennünket,
és nemsokára közösen örülhetünk az áhított kerek számnak. Persze az a sok recept mindegyike nem fér el a Kisalföld készülő recepteskönyvében, de annál színesebb lehet, ami bekerül.

Ismét eltelt egy hónap – mi csak azt látjuk, hogy szaladnak a hetek és az olvasóink receptküldési kedve továbbra sem csökken –, újra összejöttek a mesterszakácsok, sürögtek-forogtak a konyhában, sütöttek-főztek finomabbnál finomabb ételeket, és amikor elkészültek, újra nehezen döntöttek a nyertesekről, mivel most is különleges étkek díszítették a Szalai vendéglő asztalait.

A zsűriben lévő szakácsok – Pető István, Edvi László, Sátor László és Suga Péter – elmondták, a januári fődíj azért a puttonyos káposztát illeti, mivel pályafutásuk során sokféle káposztás ételt megismertek, de ilyen variációval, hogy zsemlekockás, tojásos rétessel együtt főzik meg a zöldséget, még ők sem találkoztak, újdonság erejével hatott számukra is. 

A rétes lazítja a káposzta „töménységét" és laktatóbbá is teszi az ételt.
A különdíjasok közül Márika cukkinilepénye nagyon korszerű, ugyanakkor mutatós is, köretként és önálló ételként is fogyasztható. A túró alapanyagú Raffaello rendkívül praktikus, gyorsan elkészíthető, vendégek érkezése előtt pillanatok alatt „össze lehet dobni". A keszeg ízesítése nem szerepel a klasszikus szakirodalomban, viszont a mustáros pác harmonizál a hallal. Ez egy tipikus recept arra, hogy kerti partin a grillezés során a megszokottól eltérő ízekkel lephetjük meg vendégeinket.
A legyezős hús fűszerezése kitűnő, viszonylag egyszerűen elkészíthető, ráadásul rendkívül mutatós, a készítője learathatja a babérokat, ha ilyet tesz vendégei elé az asztalra.

A zsűritagok továbbra is azt kérik, hogy a versenyzők ne másoljanak ki recepteket ismert szakácskönyvekből, mert azokat nyilvánvalóan nincs lehetőségük értékelni! Mivel még mindig túlsúlyban vannak a sütemények, ezért a zsűritagok reményüket fejezték ki, hogy a közeljövőben több levesnek, vad-, hal-, borjúételnek a receptje érkezik be a szerkesztőségbe. Végezetül kiemelték, várnák a régi vendéglátós családoktól speciális receptjeiket is, amelyekről anno híresek lettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottunk a receptversenyen

A Győr és Mosonmagyaróvár Régió Szakácsklub már a novemberi szakácsolimpiára készül. Tovább olvasom