Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Különleges Madonna-fellépés a prágai Károly-hídon

Rendkívüli Madonna koncert lesz várhatóan szeptember 8-án vagy 9-én este Prágában a történelmi nevezetességű Károly-hídon, ahol a nemzetközi hírű párizsi Louis Vuitton divatcég hatalmas születésnapi bulit rendez, amelyre mintegy 300-350 milliomos kapott meghívót a világ minden tájáról.
A Louis Vuitton cég szeptember 6-tól 10-ig foglalta le az európai gótika gyöngyszemének számító több mint 600 éves kőhidat, a Moldva-parti metropolis legnagyobb turisztikai látványosságát. A divattervező állítólag személyesen intézte el Madonnával, hogy az énekesnő megjelenjen a felső tízezer néhány száz képviselőjének szánt megabulin és ott énekeljen.

Az amerikai popdíva szeptember 6-án és 7-én ad koncertet Prágában a szupermodern Sazka Aréna csarnokban, de a prágai sajtó már korábban megírta, hogy Madonna szeptember 10-ig Prágában marad. Következő fellépése ugyanis szeptember 11-én este Moszkvában lesz.

Az énekesnő prágai programjáról azonban eddig csak különféle találgatások láttak napvilágot. A cseh sajtó most úgy értesült, hogy Madonna részt vesz a világhírű divatcég születésnapi ünnepségein, és résztvevőknek a páratlan történelmi környezetben 3-4 dalt is elénekel.

A Károly-híd tervezett teljes lezárása óriási felháborodást és vitát váltott ki a cseh médiákban és a közvélemény körében. Az évtizedek óta kizárólag a gyalogosok által használt híd ugyanis az egyetlen összekötő kapocs Prága két leglátogatottabb történelmi övezete az Óváros és a Hradzsin között. Lezárásával gyakorlatilag Prága szívét vágnák ketté, és megbénulna a turistaáradat.

A legfrissebb felmérések szerint naponta mintegy 30-35 ezer ember megy keresztül a hídon. A nevezetes utat az utóbbi évtizedekben sosem zárták el teljesen a turisták elől, még akkor sem, amikor Erzsébet angol királynő, vagy Bill Clinton, amerikai elnök sétált rajta végig.

Prága város vezetői azzal védekeznek, hogy a Louis Vuitton cég születésnapi bulija hatalmas és állítólag megfizethetetlen reklámot nyújt Prágának. A születésnapi buli résztvevői Európa különböző pontjairól veterán gépkocsikon érkeznek a cseh fővárosba. Madonna egyébként első ízben lép fel Kelet-Európában, és koncertjeit a Sazka Arénában mintegy 16 ezer néző láthatja. A prágai sajtó úgy tudja, hogy az amerikai popdíva prágai fellépéséért legalább 300 millió koronát, azaz több mint három milliárd forintnak megfelelő összeget - kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

spanyolok a kupáért

Biztosan spanyol győztese lesz az európai Szuperkupáért a Monte-Carlóban ma este (20.45) rendezett… Tovább olvasom