Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Különleges megoldásokkal a Construmán

Extra nagy erkélyajtó, üvegek közé szerelhető, automatika által működtetett reluxa, az ablakok nyitási helyzetét jelző vezeték nélküli biztonsági berendezés. Csak néhány az újdonságok közül, amelyek a győri Ablakcentrum Kft. sikeres vásári megjelenéséhez hozzájárultak a Construmán.
– Az ország legnagyobb és legfelkapottabb építőipari szakkiállításán évről évre olyan mértékben nő az ajtó- és ablakszektorban a konkurens cégek száma, hogy csak az maradhat talpon és számíthat a szakma és a vásár látogatóinak érdeklődésére, aki folyamatosan újdonságokkal képes megjelenni – mondta el Prohászka Rajmund, az Ablakcentrum Kft. kisalföldi Presztízs-díjas ügyvezetője, aki igazán nem panaszkodhat: cége az elmúlt években saját fejlesztésű termékeivel három ízben is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat.

Hogy nem érkeztek üres kézzel a Construmára sem, azt bizonyította az Ablakcentrum Kft. mintegy 50 négyzetméteres standja körül folyamatosan tapasztalható érdeklődők tömege.
– Mi nem bízunk semmit a véletlenre, ezért több újdonsággal is készültünk.

Prohászka Rajmund ügyvezető büszkén mutatja azt a 107 cm széles és 275 cm magas extra nagy erkélyajtót, melyet a korábban Magyar Termék Nagydíjat elnyert Alu Fusion termékükből gyártottak, és amelyhez hasonló méretűt eddig még egyetlen gyártó sem tudott előállítani hazánkban. Az ajtó körül többen állnak – nyilván igyekeznek elképzelni a különleges méretű ajtóhoz tartozó erkélyt és házat –, így mellettük ellépve érünk ahhoz az alumíniumborítású, belül azonban műanyag ajtóhoz, amely nemcsak egyesíti a két alkotórész valamennyi előnyét, de különleges biztonsági zárrendszerének köszönhetően – egy számítógépes kódolású műanyag érintőkulccsal nyílik – menthetetlenül útját állja minden illetéktelen behatolónak. Szintén a biztonságot szolgálják az Ablakcentrum résszellőzős ablakai, melyeket a győri cég szintén betörésbiztos kivitelben gyárt. Segítségükkel az otthonok szellőzése akkor is biztonsággal megoldható, ha a háziak hetekig távol maradnak. Praktikus megoldás az ablakok nyitáshelyzetének jelzésére szolgáló elektronika is, amely vezeték nélküli érzékelők segítségével egyidejűleg akár 99 ablak helyzetéről ad információt, vagy ha kell, riasztást a lakóknak.

– A biztonság mellett gondoltunk a kényelemre is. Az üvegek közé szerelhető reluxa kézi és motoros kivitelben is rendelhető, utóbbi nagymértékben hozzájárul az úgynevezett intelligens otthonok kialakításához – mondja el Prohászka Rajmund. Az ablak felületére szerelhető hőérzékelő és a hozzá kapcsolódó automatika segítségével az is beállítható, hogy milyen erősségű napsugárzás esetén ereszkedjen le a reluxa, ezzel is a kényelmünkről gondoskodva. Az már csak hab a tortán, hogy mindez napenergiával is működik, tehát még a villanyszámlánkat sem terheli... – árulja el Prohászka Rajmund, aki a rengeteg újdonság mellett talán mégis arra a legbüszkébb, hogy az Ablakcentrum Kft. által gyártott valamennyi ablak korábban is különösen magas hőszigetelő képessége egy új, speciális bevonat bevezetésével jelentős mértékben tovább javult. Ez pedig az Ablakcentrum-termékek vásárlóinak még nagyobb fűtésienergia-megtakarítást és komfortosabb otthonokat jelent.
A biztonság mellett gondoltak a kényelemre is. Az üvegek közé szerelhető reluxa kézi és akár motoros kivitelben is rendelhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyíltak az elnökválasztási urnák Franciaországban

Franciaországban vasárnap reggel nyolckor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődött az… Tovább olvasom