Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Különös fejlemény a belga pedofil gyilkosság ügyében

Tíz évvel a világvisszhangot kiváltott gyermekgyilkosságok után, Belgium újra sokkhatás alatt van. Megtalálták a több mint két hete eltűnt két kislány, a 10 éves Nathalie és a 7 éves Stacy holttestét.
Június 9-én Liege egyik külvárosában kirakodóvásár volt, amely késő éjszakába nyúló népünnepéllyel folytatódott. A féltestvér kislányok annak a vendéglőnek a közvetlen közelében játszottak, ahol szüleik üldögéltek, de ők hazainduláskor már nem találták a gyerekeket.

Azonnal megindult a kutatás, a nyomozás. A rendőrség látókörébe került egy, a környéken lakó és pedofil bűntettekért már többször elítélt férfi, de a 38 éves marokkói Abdellah Ait Oud ártatlannak vallja magát. Igaz, a kislányok eltűnését követően ő is felszívódott két napra, de aztán önként jelentkezett a rendőrségen. Nincs ellene egyelőre semmilyen bizonyíték, de alibije nem támadhatatlan és a két ominózus napról előadott beszámolója enyhén szólva zavaros.

A gyerekek holttestét a folyamatos négyzetcentiméterről négyzetcentiméterre haladó kutatómunka eredményeként találták meg, mindössze pár száz méterre az eltűnés helyszínétől, a vasúti sínek melletti beton szennyvízelvezető csatornában. Baleset kizárt, hiszen a zárt csatornába ne lehet véletlenül beleesni. Az orvosszakértői vizsgálat folyamatban van.

Közben szerda este különös fejleményről számolt be a belga média: a hollandiai De Telegraaf című lap aznap névtelen levélben két, az internetről másolt térképlapot kapott, s ezek egyikén egy kereszt szerepel, valamint egy holland nyelvű felirat, miszerint „valószínűleg itt található Stacy és Nathalie". A kereszt nem ott van, ahol szerdán valóban megtalálták a két kislány holttestét, hanem attól mintegy két kilométerre – ám egy vasútvonalnál, ugyanúgy, mint ahogy a valóságban is egy vasút mellett bukkantak rá az áldozatokra.

A bűntény nagy figyelmet keltett Belgiumban, mert a körülmények a tíz évvel ezelőtti Dutroux-ügyre emlékeztettek. Marc Dutroux - aki azóta életfogytiglani börtönbüntetését tölti - annak idején több kislányt elrabolt, megerőszakolt, majd megölt.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottak a gallok

Spanyolország–Franciaország 1–3 (1–1) Tovább olvasom