Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Különvélemény (Minority Report)

Amerikában egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez. A rendszer tökéletes. Ám egyszer a cég parancsnoka, John Anderton (Tom Cruise) mégis kételkedni kezd.
rendező
: Steven Spielberg
forgatókönyvíró: Philip K. Dick, Scott Frank
operatőr: Janusz Kaminski
producer: Jan de Bont, Bonnie Curtis, Walter F. Parkes
látványtervező: Alex McDowell
vágó: Michael Kahn

szereplő(k):
Tom Cruise (John Anderton)
Colin Farrell (Ed Witwer)
Max von Sydow
Kathryn Morris (Lara Anderton)
Neal McDonough (Fletcher)
Spencer Treat Clark (Sean Anderton)
Samantha Morton
Patrick Kilpatrick

A szegedi mozikban

Szeged Plaza

28. csütörtök, 02. hétfõ - 04. szerda
17.15

29. péntek, 30. szombat
17.15, 22.20

A film sztorija

A jövő békésebb lesz. Legalább is Amerikában, ahol egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez. A rendőrök a médiumok segítségével a jövőbe látnak, előre gyűjtik össze a bizonyítékokat, tárják őket a bíróság elé, és a helyszínen, még az elkövetés előtt tartóztatják le a bűnöst.

A rendszer tökéletes. Ám egyszer a cég parancsnoka, John Anderton (Tom Cruise) mégis kételkedni kezd. Nem csoda: a jelentés szerint ugyanis ő maga fog 36 órán belül gyilkosságot elkövetni. Áldozatát nem ismeri, nem tudja, hol és miért gyilkolná meg az idegent. Társai természetesen a nyomába erednek, hogy megakadályozzák a gyilkosságot. Ő pedig menekül, hogy még időben kideríthesse, tévedtek-e a jósok, vagy igazuk van, és ő rendőrből valóban bűnözővé válik-e nemsokára. www.port.hu

Kritikák


Almási Miklós (Népszabadság)

"Akkor kezdtem mosolyogni, mikor Tom Cruise rohanni kezdett szemgolyója után: ugyanis kicserélteti őket, és az eredeti a nagy menekülésben elgurul, naná, hogy valami csatornába. A film maga jó, félkemény sci-fi, sztoriban lezser, tanulságaiban mélyebb – anziksz Steven Spielbergtől (Különvélemény).
...
Fanyalgok, pedig ez a mozi azért mégiscsak meg van csinálva. Az izgi poptörténetbe súlyos életproblémák vannak csomagolva. Az egyik ilyen alapkérdés metafizikai: van-e még szabadság ott, ahol tudod, mi lesz a jövőd? És ha tudod, mi vár rád, van-e még lehetőséged arra, hogy a determinációk ellenére kikerüld végzeted? Spielberg arra szavaz, hogy az egyénnek (legalábbis a Tom Cruise-fazonnak) mindig van még egy esélye."

A teljes cikk

ninth symphony films


"Attól függetlenül, hogy mi a film vége, a néző kénytelen szembesülni azzal, hogy ez a világ egészében véve nagyon nyomasztó hely, nagyon kevés reménnyel. De bízhatunk Spielbergben, aki olyan csapatot hozott össze, akik képesek felülemelkedni a film sivár közegén. Némi humor is akad, mint bámrilyen filmben, még az alien filmekben is nevetnek a szereplők egymás között, hogy ne legyen olyan ijesztő a horror, vagyis elvielhető legyen a kegyetlenség."

A teljes cikk

Desson Howe (Washington Post)

"Minden szereplőt annyira leköt a lövöldözés, tüzelés, szökés, vallatás, vagy az információ utáni hajsza, hogy nem jut idő játszani. De végül is a film egy nyári thriller, azaz nincs is rá szükség. Hirtelen halál, látványos trükkök (ami a "Különvélemény" erőssségének mondható) az, ami számít. Színészkedésről nem volt szó. A világ veszélyben van, és az erő, az ököl fogja megmenteni, nem a shakespeari nehézségek."

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár


IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mezőgazdasági miniszter a magyar mezőgazdaság helyzetéről

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium az év első felében elkészíti az új középtávú… Tovább olvasom