Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Kultúra az otthonért

Jótékonysági gálaest, népművészeti kiállítás és vásár, foltvarró-kiállítás, látványos táncműsor: az adventi napok keretében változatos programokkal várja az érdeklődőket a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központ.
Az adventi napok színes kínálatát ismertették a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A programok közül kiemelkedő az amatőr művészeti fesztivál megyei, jótékony célú gálaműsora.

A „Kultúrával a Nyugat Kapujában" most befejeződött rendezvénysorozatról Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta: 27 településen (köztük Győrben) rendeztek fesztivált, a résztvevőknek produkcióikért öszesen 180 oklevelet osztottak ki. Az aranyérmesek közül 19 produkciót választott ki a szakmai zsűri – ezeket láthatja a remélhetően nagyszámú közönség a BBMMK-ban 13-án, szombaton 18 órától.
A gálaest jótékony célú, belépőjegyet nem kérnek, ám a felajánlott adományokat örömmel várják. Ezt a „bevételt" a mindszentpusztai autistaotthon kapja.

Ezen a gálaesten három díjat is átadnak (250, 150, illetve 100 ezer forintot) azoknak a településeknek, ahol a kulturális fesztivál eseményén – a lakosság arányában – a legtöbben részt vettek.
A mostanin kívül lesz még egy megyei gálaest is, tette hozzá a sajtótájékoztatón Baross Éva, a BBMMK igazgatója. A magyar kultúra napján, január 22-én az említetthez hasonló programot szerveznek. De addig is a BBMMK-ban a karácsonyi készülődés jegyében, az adventi napok keretében bőségesen van programkínálat. Holnap például (17 órakor) a sok sikert elért Flóra foltvarróklub kiállítása nyílik s tekinthető meg egy egész hónapig.

Vasárnap délelőtt 10-től este 8-ig a Kisalföldi Népművészek Egyesülete tagjainak munkáiból nyílik kiállítás és igazi karácsonyi ajándékvásár érdekes mesterségbemutatókkal. Ugyancsak vasárnap este 6-tól a Kisalföld Táncegyüttes ad színes, fergeteges műsort a BBMMK-ban, garantáltan látványos élményt kínálva az érdeklődőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háztól házig

Halászi. Az óvoda szülői munkaközössége kezdeményezésére Szent Miklós ünnepén minden halászi… Tovább olvasom