Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kuncze: az SZDSZ kiáll Kóka és a reform mellett

Az SZDSZ kiáll Kóka János gazdasági miniszter mellett, és támogatja a vasúti reformot – jelentette ki a liberális párt elnöke szerdán sajtótájékoztatón. Kuncze Gábor hangsúlyozta: nincs más út, mint a vasút racionalizálása, akkor is, ha az konfliktusokkal jár. Hozzátette: a megszűnő szárnyvonalak helyett biztosítani kell más közlekedési lehetőséget az érintett települések lakói számára, ennek érdekében közlekedési szövetséget kell létrehozni a MÁV és a Volán között.

Módosul a közbeszerzési törvény

A körbetartozások rendezése miatt a közbeszerzési törvény módosítását javasolja a kormány az Országgyűlésnek – mondta Batiz András kormányszóvivő szerdán, Budapesten a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón. A törvénymódosítás célja, hogy a vállalkozói láncolatban hátrébb lévő kisvállalkozások is kapjanak védelmet, hogy biztosan hozzájussanak a pénzükhöz a fővállalkozótól – közölte Batiz András, hozzátéve: az előterjesztést a kormány elfogadta.

Az úszó EB-re teljes útvonalon járnak a villamosok

Az úszó Európa-bajnokság kezdetére, július 26-ra teljes útvonalán járni fog a 4-es, 6-os villamos – közölte Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere szerdán, azt követően, hogy elkészült a nagykörúti villamosközlekedés helyreállításának ütemterve. A főpolgármester hozzátette: július 26-ra két oszlopot kell kicserélni, további hatvan oszlopot sarukkal megerősítenek. A bajnokságot követően, szeptember 3-ig a villamosvonal teljes hosszán megerősítik a tartóoszlopokat.

Nem szervezett kábítószercsempészek

Bár a kábítószer-csempészet jellemzően továbbra is a szervezett bűnözői körökhöz köthető, egyre több olyan csempész is van, aki nem kötődik egyetlen szervezett bűnözői csoporthoz sem – mondta Orosz István alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) osztályvezetője tegnap. Ezek a kábítószercsempészek a gyors meggazdagodás reményében fektetnek be pénzt, és külföldről csempészik be a kábítószert. Az NNI-nél megnövelték az ezzel a területtel foglalkozó egység létszámát.

A magyar misszió az újjáépítésben érdekelt

Afganisztán déli tartományaiban nem lesznek feladatai a magyar katonáknak, Magyarország nem vesz részt abban a katonai műveletben, amelyben az Európai Unió afganisztáni különmegbízottja szerint az eddigieknél nagyobb veszteségek érhetik az európaiakat – közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője szerdán. Bocskai István hangsúlyozta, hogy Magyarország Baglánban, Afganisztán egyik északi tartományában vállalt újjáépítő szerepet, nem pedig a déli területeken. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentenék a tűzoltólaktanyát

Civil kezdeményezés indulhat a soproni tűzoltólaktanya megmentéséért. Emellett az örökségvédelmi… Tovább olvasom