Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kuncze Gábor a piaci szférában folytatja tovább

Kuncze Gábor 2008. márciusától egy infrastruktúrafejlesztő vállalat, a BIA Zrt. felügyelő bizottságának elnöke.
Kuncze Gábor 2008. márciusától egy infrastruktúrafejlesztő vállalat, a BIA Zrt. felügyelő bizottságának elnöke - áll a cég hétfői közleményében, amely leszögezi, hogy az SZDSZ volt elnökének tervei szerint a politikától végérvényesen csak 2010-ben vonul vissza, valamit azt is, hogy nem jelent operatív tevékenységet a felügyelő bizottság vezetői tiszte.

A Bia Zrt. a TÓPARK beruházás első ütemének infrastruktúrális fejlesztője. "A rendszerváltás óta a TóPARK projekt az egyik legizgalmasabb és legeredetibb fejlesztés, ami Magyarországon elindult" - idézi Kucze Gábort a cég közleménye. " Ez számomra szakmai szempontból nagyon vonzó, emellett a beruházás későbbi gazdaságpolitikai hatásai is foglalkoztatnak. Ezért döntöttem úgy, hogy elfogadom a felkérést, és nagy örömmel veszek részt a projekt sikeres megvalósításában."

Mielőtt Kuncze Gábor politikus lett a Fővárosi Vízművek műszaki előadójaként később a Közép-Magyarországi Közmű- és Mélyépítő Vállalat építési művezetőjeként dolgozott. Innen került át az Országos Villamostávvezeték Vállalathoz, mint beruházási ellenőr. A közlemény szerint ekkor a későbbi SZDSZ elnök felügyelete alá tartozott az építési és kivitelezési munkálatok széleskörű szervezése, ellenőrzése. Kuncze Gábor ezután a Dunamenti Regionális Vízműnél mint építési üzemvezető dolgozott, majd 1983-1985 között az Építőipari Gépesítő Vállalat beruházási osztályvezetője és ellátási főosztályvezetője lett. 1985-1990 között az ÉPGÉPTERV gazdasági igazgatója volt.

A dokumentum szerint: A TóPARK, Közép-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztése. Budapest nyugati kapujában, három kulcsfontosságú autópálya találkozásánál, az elővárosi vasút vonala mentén, egy Margitsziget méretű tó körül, összesen 176 hektáron irodák, lakások, szolgáltató központ, sport- és rekreációs komplexum, valamint Közép-Kelet-Európa legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja épül fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magosz az uniós támogatási rendszer ellen

Ha kell, a gazdák kikényszerítik, hogy vonják vissza azt a rendeletet, amely építési engedélyhez… Tovább olvasom