Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Kuncze Gábor elnézést kért a ciánozás miatt

Kuncze Gábor közleményben kért elnézést mindzoktól, akik felháborodtak csütörtökön, a Klub Rádióban elhangzott mondata miatt, ami mint fogalmazott, "rossz és félremagyarázható" mondat volt. Az SZDSZ korábbi elnöke, a Klub Rádió műsorvezetője közleményében arra is kitér, hogy a felelősség kizárólag az övé az ügyben.
Kuncze Gábor a Klubrádió Ötös című adásának egyik műsorvezetője, hetente egyszer. A héten hangzott el tőle az érintett mondat, amikor Dessewffy Tibor, szociológus, a Demos Alapítvány elnöke volt a vendég. Kuncze Gábor azt mondta: "(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás." Répássy Róbert ennek kapcsán pénteken bejelentette, hogy a Fidesz politikusai nem nyilatkoznak a Klubrádiónak, és nem fogadnak el meghívást sem a műsoraiba addig, amíg Kuncze Gábor műsort vezet a csatornánál, illetve amíg a Klubrádió bocsánatot nem kér.. A Fidesz felszólította Kóka János szabad demokrata frakcióvezetőt és Fodor Gábor pártelnököt, hogy határolódjanak el Kuncze Gábor kijelentésétől.

"Vannak rossz mondatok. Tegnap a Klub Rádió adásában egy rossz mondatot mondtam. Elnézést kérek mindazoktól, akiket ez felháborított. Vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal és felháborodtak" --olvasható Kuncze Gábor közleményében.

Beszélgető partnerem - Dessewffy Tibor - a műsor szünetében azonnal jelezte, hogy nem fogalmaztam helyesen. A felelősség kizárólag az enyém -zárul a közlemény.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. mária25 2009. március 03. 21:44
  „Nincs bocsánat. Kuncze "úr" mélységesen szégyelhetné magát. Nem tudom ő a mai világban kit sorol a középosztályba. Valószínüleg saját magát. De ha már ciánozott, vegyen be ő egy marokkal. Megérdemelné!!! Az ilyen ember mit keres "fent" és hoz rendeleteket emberek sorsa felett. Nincs itt félremagyarázás. A tények önmagukért beszélnek. Egyébként van egy bölcs mondás:Nem az-az okos ember aki annak tartja magát, hanem az akit mások tartanak annak.. Az én véleményem szerint Kuncze "úr" nem tartozik közéjük. Az ő helyében én elbújnék az emberek szeme elöl. Jaj, de akkor mi is lenne vele? Talán nem tartozna a középosztály soraiba? Vesznének a milliói! Meg is érdemelné. Tünjön el a döntésthozók közül. Nincs ott helye!!!! Ajánlom magamat. Segédkeznék neki, hogy ő vegye be a ciánt!!!!!”
 • 38. Power 2009. március 01. 12:11
  „theseus! Maximálisan egyetértek Veled. A macskaköröm, lemaradt.
  "Felháborító és vérlázító, hogy ilyen emberek "képviselnek" bennünket a parlamentben"”
 • 37. theseus 2009. február 28. 16:36
  „Power: Engem ezek nem képviselnek, csak azokat, akik rájuk szavaztak.”
 • 36. theseus 2009. február 28. 16:32
  „No meg így Kövért is lehet megint emlegetni, és vele riogatni, 7 év után. 2002-ben ezzel nyertek a szocik, de még 2006-ban is sokat emlegették, és ez is közrejátszott. Az SZDSZ-nek már úgyis tök mindegy, de így a Fidesszel is lehet megint riogatni. Ez azonban 2002-ben is csak néhány százalékot jelentett, a mostani erőviszonyoknál és gazdasági helyzetben ez már senkit sem érdekel.”
 • 35. theseus 2009. február 28. 16:22
  „Lehet, hogy tudatos reklámfogás volt. Így bekerülnek az országos médiába. Különben senki sem foglalkozna már se ezzel a levitézlett politikussal, se a pártjával. A Klubrádiót se sokan hallgatják, de így mások is hallanak róla.”
 • 34. Power 2009. február 27. 20:28
  „Felháborító és vérlázító, hogy ilyen emberek képviselnek bennünket a parlamentben:

  Kuncze Gábor (SZDSZ):
  "olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik"

  Fodor Gábor(SZDSZ):
  - Hajléktalan: Hat gyerekem van...
  F.G. - Örülj neki, hogy nem kapsz egy akkorát a fejedre, hogy elszáll!
  - Hajléktalan:...hat gyerekem van...
  F.G. - Nem érdekel a hat gyereked...egy utolsó állat vagy és kész. Egy utolsó bunkó.
  - Hajléktalan: ...hat gyerekem van...
  F.G. - Örülj neki, hogy nem kapsz egy akkorát a fejedre, hogy elszáll!
  - Hajléktalan: ....hat gyerekem van...
  F.G. - Nem érdekel a hat gyereked...egy utolsó állat vagy és kész. Egy utolsó bunkó.

  Horn Gábor(SZDSZ):
  "az SZDSZ fontosabb, mint az ország" ..."és ezt őszintén mondom"
  http://www.youtube.com/watch?v=y6LIBoNlQUA&feature=related”
 • 33. achilleus 2009. február 27. 18:30
  „http://www.hirextra.hu/2009/02/27/kuncze-az-emberbarat-kulturleny/”
 • 32. comet 2009. február 27. 17:55
  „Kuncze mondott egy baromságot, amin sokan felháborodnak, de néhányan nem. Hogy ő melyik csapat miat mondta amit mondott azt igazából ő tudja.
  Ami viszont érdekesebb és fontosabb lenne, az a Strabag megvesztegetési ügyben levő szerepvállalása.
  Jó lenne ha erről is hallanánk valami olyasmit, hogy Kuncze Gábort kihalgatták, vagy letartóztatták,vagy valami hasonlót.
  Ezeket a híreket sokan is hallanák örömmel, de néhányan nem.”
 • 31. Power 2009. február 27. 17:31
  „Kuncze megmondta a tutit, csak hogy egyetlen gyermekre sem volt képes, nem hogy felnevelni... Egyébként a SZDSZ-es társaival együtt bekaphatják...”
 • 30. DMagóg 2009. február 27. 17:31
  „Tény, hogy vannak, akik jómódjukban nem tudják már mit csináljanak, hol tudnak még több adót elcsalni, hol nyaraljanak, miként flancoljanak. Nos, ők könnyekig meghatóan tudnak panaszkodni, rendszert-, kormányt szidni, és nem sül le a bőr a képükről. Bár, tudok olyat, aki megbukott az ellenőrzéseken és önként próbált véget vetni az életének, de még ez sem sikerült neki, megmentették. Lehet, hogy a cián kapszula hatásosabb lett volna.

  Eközben, a valóban nyomorgók csendben tűrnek, próbálkoznak a túléléssel, ritkán panaszkodnak, nem szitkozódnak.”
 • 29. hazaipalya 2009. február 27. 16:22
  „amalgán fogtömés is halálos,csak lassan ölö :(”
 • 28. nelek 2009. február 27. 16:11
  „Szerintem a Kövér és Kuncze féle szöveg tartalmilag teljesen ugyanaz. Ha a kifejezésmóddal nem is de azért a tartalmával egyet lehet érteni. Vagyis, hogy be kéne fejezni a folyamatos rinyálást.

  Azéert mindenki érzi, hogy egyik sem szólított fel kollektív öngyilkosságra, nem? Csak jó szokás szerint ki lettek forgatva a szavaik, a pillanatnyi politikai céloknak megfelelően, és mi (a sok birka) meg becumizta.”
 • 27. achilleus 2009. február 27. 16:10
  „De még egy kövér idézet /ha már úgyis ezzel a témával van tele a főoldal/, a kérdéses politikus nevét kivettem:
  "A Fidesz országos választmányának elnöke korábban egy lakossági fórumon gengszternek és megélhetési romának nevezte XY-t, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnökét. Kijelentése szó szerint így hangzott: ,,Ha azt akarjuk, hogy a cigányok tíz-tizenöt év múlva megerősödő csoporttudata, néptudata, nemzettudata arra épüljön, hogy mi vagyunk - a többségi magyarok - az ellenségeik; azt gondolják, hogy az ő nyomorúságos helyzetükért mi vagyunk a felelősek, akkor ne keressünk partnereket a cigányság körében, akkor hagyjuk a magyarországi cigányságot meghódíttatni a XY féle gengszterek által". A roma vezető becsületsértési pert indított Kövér László ellen, majd a bíróság negyedmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte Kövér Lászlót.”
 • 26. aranka2 2009. február 27. 16:10
  „Achilleus Arnóthot illetően igazad van, abban a hiszterizált óvodás-légkörben még inkriminált mondatában sem láttam semmi eltúlzottat a többiek megszokott üvöltözéseihez képest. Még abban is, hogy Kunczének komoly szerepe volt az szdsz leépítésében.
  Azt viszont fenntartom, hogy a ciántabletta nem a cyklon B-t juttatja eszembe, hanem a fogakba épített, öngyilkosságra szánt ciánt.”
 • 25. Örvájn 2009. február 27. 16:06
  „Már el is képzelem több a tízezres tüntető tömeg elszánt és kitartó demonstrálását az SZDSZ székház előtt, a fiatal baloldal szervezésében. A heti hetesben körülbelül negyed óráig halható lesz, hogy Kunce Gábor úr szavai mekkora veszélyt jelentenek jobb sorsra érdemes hazánknak. Napilapok, regionális lapok jegyzetekben hívják fel a figyelmet a veszélyre. És az állampolgárok elszörnyülködve rettegve veszik tudomásul a szörnyű ,,igazságot" . . . . .”
 • 24. achilleus 2009. február 27. 15:45
  „21. hozzászólás aranka2 2009.02.27. 15:37
  Az erkölcsi nyertes az Arnóth, ld:
  20. hozzászólás achilleus 2009.02.27. 15:24
  Kuncze érdemeit az SZDSZ szétrothasztásában látom, és megfelelően díjaztam is:
  12. hozzászólás achilleus 2009.02.27. 13:57.
  Aranka2. A Cyclon-B-ből cián-hidrogén szabadul fel, vagy tagadni tetszel a GÁZkamrák létét???
  Ugyanúgy, mint a ciánkáli tablettából a gyomorsav hatására.”
 • 23. joy 2009. február 27. 15:43
  „"...nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás."

  Ezexerint valóban vannak, akik kól élnek a pénzünkből, közben gyalázzák az országot.

  Nekik kellene bocsánatot kérni aljas, képmutató disznóságaikért az egész nemzettől!”
 • 22. achilleus 2009. február 27. 15:39
  „A köteles beszéd végül bíróság elé került. Az ítélethirdetésről itt csatolok egy kis beszámolót, csak remélem Tóth Károly véleménye a hasonló beszólásokról nem változott:
  Gyula, szerda dél. 2003. február 7.
  Sokan emlékeznek a tavalyi választási kampány finisében elhangzott "köteles" beszédre, mely Kövér László szónoki képességeiről rántotta le a fátylat. Az akkor igen nagy felháborodást kiváltó felszólítást - vagyis, hogy mindazok, akik nem értékelik a polgári kormány sikereit, akaszszák fel magukat, - Tóth Károly szocialista képviselő tárta az ország nyilvánossága elé. A választások előtt pár nappal a Kövér-féle gyűlöletbeszéd utcára szólította a fiatal baloldalt és az SZDSZ új generációját, akik tízezres tiltakozó tüntetést szerveztek a Fidesz-székház elé. Politikai elemzők szerint ennek a pár mondatnak olyan negatív, romboló ereje volt, hogy a Fidesz későbbi választási vereségében komoly szerepet játszott. Kövér László akkor személyiségi jogi pert kezdeményezett Tóth Károly ellen, és azt állította, Tóth meghamisította szavait. A másodfokú bíróság szerdai jogerős ítélete azonban elutasította Kövér keresetét.

  A Megyei Bíróság épületében nagy a tumultus. Az ok: ma hirdet ítéletet a Kövér László felperes által kezdeményezett személyiségi jogi perben a testület. Igazán izgalomra nincs ok, hiszen a Fidesz frontembere eddig sem tartotta fontosnak, hogy személyesen megjelenjen a bíróság előtt, sőt mint legutóbb kifejtette: nem kívánja Tóth Károly társaságában tölteni idejét.
  A bírói tanács elnöke kihirdeti az eredményt, miszerint a Megyei Bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyja. Hangos felmordulás a jelenlevők részéről. Tóth Károly rezzenéstelen arccal figyel. A bírónő indoklásában kitér rá, hogy megalapozatlannak találta a felperes keresetét, mely szerint az alperes megsértette jó hírnevét. Bár Kövér László beszédéről hangfelvétel vagy írásos feljegyzés nem készült, annak tartalma azonban jól rekonstruálható. Tóth Károly az MTV riportját csatolta bizonyítékként, mely Kövér Lászlóval készült Békéscsabán. Kövér ebben arról beszélt, hogy nem csupán a programok közti különbség miatt érdemes a Fidesz-MDF koalícióra szavazni, hanem mert teljesen más szemléletmódot képviselnek, mint a baloldal. Majd a Fidesz által támogatott 2012-es olimpia előnyeit ecsetelve a következőket mondta: "Gondolkodjunk el azon, hogy lehet, hogy nekik van igazuk, lehet, hogy valóban ennyire elkorcsosultunk, ennyire képességek nélküli néppé váltunk, ennyire alkalmatlanok vagyunk arra, amire a katalánok, vagy a görögök alkalmasak voltak, akik fejlettség tekintetében talán nem sokkal vannak előttünk. Viszont, ha ez így van, akkor így nem lehet élni, meg nem is érdemes, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy kötelet, aztán valóban kössük fel magunkat." A Fidesz-vezető később Szombathelyen, illetve más televíziós műsorokban is megismételte ugyanezt a felszólítását. Kövér László képviselője a per során azzal védekezett, hogy Tóth Károly kiragadott a szövegből mondatokat, ezzel eltorzította a közlés tartalmát, amely Kövér kedvezőtlen társadalmi megítélését eredményezte. A bíróság álláspontja szerint Tóth pontosan idézett, és Kövér mondandójának lényegét foglalta össze. Véleménye szerint ez a mondat nem csak az olimpia gondolatát ellenzőknek, a kishitűeknek, illetve az azért lelkesedni nem tudóknak szólt, hanem közvetve a Fidesz szemléletmódjától eltérőekre is vonatkozott. Ezek alapján nem állapítható meg, hogy Tóth Károly sajtótájékoztatója valótlanságokat tartalmazott volna, ezért nem sértette meg Kövér László személyiségi jogait.
  Megkérdeztük Tóth Károlyt, miként értékeli a hosszadalmas választási harc bírósági lezárását. "Már az első fokú ítélet után galambászként két darab galambot küldtem Kövér úrnak. Egyrészt azért, mert a galambok a megbékélés szimbólumai, másrészt a madarak jelenlétében én is lehiggadok, ha esetleg valami túlságosan felizgat. Ugyanakkor továbbra is az a véleményem, hogy ha valaki olyan véleményt hangoztat, amely sért más embereket, akkor fel kell hogy emelje az ember a szavát." (Hetek)”
 • 21. aranka2 2009. február 27. 15:37
  „Achilleus, nézz utána, a ciántabletta (kapszula) nem a holocausttal, hanem a náci vezetők öngyilkosságával van összefüggésben, tehát 15. sz. hozzászólásod rossz.
  Kuncze mostani és Kövér köteles-beszéde valóban ugyanaz, valóban menthetetlen mindkettő. Az erkölcsi nyertes mégis Kuncze, mert ő legalább belátta, hogy elkúrta (nem kicsit), és bocsánatot kért. Ezzel a dolog a lovagiasság szabályai szerint elintézve, a fidesz utánlövése (újabb idióta bojkott) csak őket minősíti.”
 • 20. achilleus 2009. február 27. 15:24
  „Talán erre is érdemes lenne emlékeztetni:
  2008. 09. 29., 14:04Utolsó módosítás: 2008. 09. 29., 18:31
  "Lógni fogtok!" - kiabálta be a parlamenti ülésen egy MSZP-s államtitkár felszólalása után Arnóth Sándor fideszes képviselő. A bekiabáló ellen etikai vizsgálatot indít a Fidesz, Arnóth azonban bekiabálása miatt lemondott mandátumáról.

  És a szilis-hisztériázásra ezzel kapcsolatban emlékeztek-e:
  "Szili Katalin házelnök bocsánatkérésre szólította fel Arnóthot, de nem adott neki szót. Ugyanakkor rendkívüli házbizottsági ülést hívott össze. A testület ülése után a házelnök azt mondta, példátlan, ami történt, hogy egy parlamenti képviselő fenyegetést fogalmazott meg a plenáris ülésen. Tájékoztatása szerint a házbizottság ülésén három frakció - az MSZP, az SZDSZ és az MDF - azon az állásponton volt, hogy Arnóth Sándornak távozni kell a parlamentből. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója azt mondta: etikai vizsgálatot indítanak a képviselő ellen, ezért a párt etikai bizottsága a lehető leghamarabb összeül. Répássy szerint ugyanakkor értékelik, hogy Arnóth, bár nem kapott szót, felállt és azt mondta, kijelentéséért megköveti az Országgyűlést."

  Tehát Kuncze úrnak minimum el kellene takarodnia a közéletből!!”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyelmi indult két tatárszentgyörgyi helyszínelő ellen

Fegyelmi eljárást rendelt el szakszerűtlen munkavégzés miatt Pest megye rendőrfőkapitánya a… Tovább olvasom