Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Kuncze nem fontolgatja a DK-ba lépést

Nem "fontolgatja" Kuncze Gábor a belépést a Demokratikus Koalícióba (DK), ezt az SZDSZ korábbi elnöke újságírói kérdésre válaszolta a párt által szervezett hétfői szegedi lakossági fórum előtt.
A politikus közölte, másfél hónappal ezelőtt keresték meg a szervezők, hogy tartson egy lakossági fórumot. "Mire ideértem, alakult egy párt, erről azonban nem tehetek" - tette hozzá.

A nyilvános rendezvényként meghirdetett fórumon - melyről az első húsz percet követően kiküldték az újságírókat - Kuncze Gábor mintegy százötven fős hallgatóság előtt beszélt. A rendezvényen több jelenlegi és korábbi szocialista és liberális politikus is megjelent, köztük Sándor Klára egykori szabaddemokrata országgyűlési képviselő.

Kuncze Gábor szerint ma a liberalizmus nincs jelen a magyar politikai palettán. Ezért részben felelős a rosszul politizáló SZDSZ, de közrejátszott ebben a magyar történelem, a rendszerváltást követő időszak és az is, hogy egyeseknek sikerült szitokszóvá tenni a liberalizmust. A szabadelvű eszmére azonban szüksége lenne az országnak, és jó lenne, ha alapértékei a jobb és a baloldalon is beépülnének a gondolkodásba - fogalmazott az egykori belügyminiszter.

A politikus úgy véli, az LMP - amely többek között a korábbi SZDSZ-szimpatizánsoknak köszönheti parlamentbe jutást - semmiben nem felel meg a liberális szavazók elvárásainak.

Az új választási törvény alapján, ha az LMP, az MSZP, a DK vagy olyan mozgalmak mint a Szolidaritás és a millások le akarják váltani a Fideszt, az egyéni körzetekben egy jelölt mögé kell felsorakozniuk. Ehhez a pártoknak komoly önfegyelemére és önmérsékletére van szükség - mondta Kuncze Gábor.

Olvasóink írták

  • 2. csergemerge 2011. november 08. 14:04
    „Az új választási törvény alapján, ha az LMP, az MSZP, a DK vagy olyan mozgalmak mint a Szolidaritás és a millások le akarják váltani a Fideszt, az egyéni körzetekben egy jelölt mögé kell felsorakozniuk. Ez pedig nem más, mint a kétfarkú kutya párt.”
  • 1. cyt 2011. november 08. 08:16
    „"...ha az LMP, az MSZP, a DK vagy olyan mozgalmak mint a Szolidaritás és a millások le akarják váltani a Fideszt, az egyéni körzetekben egy jelölt mögé kell felsorakozniuk..." --- Ime a lenyeg Kuncze politikajaban. Mindegy, hogy kikkel, mindegy, hogy milyen celokkal, tervvel, jovokeppel, hatterrel, stb., csak levaltani azt, ami van, es megszerezni a hatalmat. Nos erre mondom en azt, hogy CSAK AZ ILYEN EMBEREKTOL MENTSEN MEG BENNUNKET AZ ISTEN! Az ilyen embereknek nem szabadna soha bejutni az allam apparatusba, a kozigazgatasba. Ez az igazi, leplezetlen HATALOMVAGY.
    Az meg kulon szerencse, hogy a LIBERALIZMUSnak az SZDSZ altal kepviselt iranyvonala nincs jelen a mai magyar Parlamentben. Lattuk, mit tettek 20 even at, es ez eppen eleg is volt ahhoz, hogy megutaljuk ezt az iranyzatot. Mindenesetre beszedes az a megjegyzes, hogy az LMP az SZDSZ vallan jutott be a Parlamentbe. Ezt eddig is latta es tudta minden komolyabban gondolkodo magyar ember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tagadja bűnösségét az egykori Il Ferro-vezető

Az ügyészség szerint egyes vádlottak már 2006 nyarán tudták, hogy a cég tevékenysége hosszú távon nem biztosított. Tovább olvasom