Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kunhalmi: nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban

A következő tanévtől a köznevelés kereszténydemokrata rendszere indul - mondta a szocialista politikus.
A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint nem csak a tanév zárult le pénteken, hanem egy korszak is a magyar közoktatásban.

Az ellenzéki politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a következő tanévtől a köznevelés kereszténydemokrata rendszere indul el, amelyet a következő években teljesítenek ki.

"Amíg az elmúlt húsz évben az oktatás rendszere jövő orientált volt, a következő tanévtől múltra koncentráló lesz" - fogalmazott, hozzátéve: amíg az oktatási rendszer gyermekközpontú volt, a következő években minisztériumközpontúvá válik.

Kunhalmi Ágnes szerint két év alatt a kormány "előállította" az elvándorlás hangulatát, az elmúlt húsz évben nem tapasztalt rossz hangulat uralkodik Magyarországon, nem véletlen, hogy a gyerekek el akarnak menni az országból. Ezt a vágyat a bizonytalanság szüli - vélte.

Hozzátette: a bizonytalanságra jó példa, hogy a köznevelési törvény még hatályba sem lépett, de már módosítani kell. Ez jellemző az egész kormányzati rendszerre, nem tudják, hogy mit akarnak, ad hoc döntések alapján módosítgatják a már elfogadott törvényeket és kizárólag pénzügyi kényszernek rendelik alá az oktatást és a többi ágazatot.

Szerinte a köznevelési törvény módosítása könnyen felülírhatja az egyébként meghatározott menetrendet is. Utalva a közoktatási helyettes államtitkár nyilatkozatára, miszerint a változtatás nem érint oktatásszakmai kérdéseket, azt mondta: az, hogy ki tart fenn, működtet egy iskolát, ki fizeti a rezsit az igenis oktatásszakmai kérdés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barikáddal várták a bírósági végrehajtót

A végrehajtó egy budapesti lakásba akart bejutni, ezt azonban mintegy 40 ember megakadályozta.… Tovább olvasom