Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Kuruc pecsenye

Hozzávalók: 1 kg karaj vagy pulykamell.

Felszeleteljük, jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk. Két szeletet egymás mellé teszünk, kevés mustárral megkenjük, megszórjuk borssal, a két szelet közé gépsonkát teszünk, összefordítjuk, fogpiszkálóval összetűzzük és paprikás lisztben megforgatjuk. 10–15 dekagramm forró zsírban hirtelen mindkét felét kisütjük, kiszedjük, a zsírjába két húsleveskockát, 2–3 deciliter vizet, 6 gerezd fokhagymát, kis sót, borsot teszünk. Ezt felforraljuk, visszarakjuk a húsokat és lassú tűzön puhára pároljuk.

Varga Kálmánné, Gyóró

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom