Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Kutyák marták halálra a kislányt

Kutyák martak halálra egy 8 éves kislányt Poroszlón. Az eset még december 22-én történt, ám a rendőrség csak kedden adott tájékoztatást a történtekről.
Egy poroszlói családi ház udvarán - a szülők távollétében - a család három kutyája rátámadt a 8 esztendős kislányra, aki sérülései következtében a helyszínen meghalt - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

A főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást - tette hozzá Soltész Bálint, aki az eset további részleteiről nem nyilatkozott.

A Heves megyei heol.hu hírportál kedden arról számolt be, hogy rotweilerek okozták a gyerek halálát, s információk szerint a kislány testvére szerencsésen megmenekült.

Suszták Béla, az egri állatkórház igazgatója a hírportálnak elmondta, hogy a kutyák tetemét nem az intézmény dolgozói boncolták, ők csak helyet adtak a fővárosból érkezett igazságügyi szakértőknek. A boncolást követően a tetemeket további, elsősorban a veszettség megállapítására vonatkozó vizsgálatra Budapestre szállították.

Olvasóink írták

 • 16. szocsoba 2010. január 06. 07:24
  „Nagyon szép,és tetszetős mikor lát az ember egy tanult,iskolázott kutyát,de borzaszto sok munka van benne!!! ÜL, áll, fekszik,hozzám, igazodj, csibész,örizd,....ezeknek az alap dolgoknak az elsajátitását már kölyök korban elkell kezdeni! Igaz a falkavezérség is, ez kb 10-honapos korban már lekell rendezni. IDŐ,IDŐ,MUNKA MUNKA !!!!”
 • 15. szocsoba 2010. január 06. 07:14
  „A kutya olyan amilyenné nevelik!!! Van benne jártasságom a harmadik kutyánk van a családnál ,és katonaságnál is kutyákkal dolgoztunk,igaz mind németjuhász volt, itt elfogult vagyok!!!”
 • 14. gróf 2010. január 05. 21:46
  „Az ember egy ragadozó állatot képes úgy nevelni, hogy növényevő állatokra vigyázzon az ő parancsára (juhász kutyák), vagy parancsra elengedje a territóriumára betolakodót, esetleg a falka elleni támadót ne tépje szét (őrző védők), ne egye meg a lelőtt kacsát még akkor sem ha éhes (vadász kutya), keresse a számára érdektelen személyt órákon át akkor is amikor fáradt (nyomkövető), ne ijedjen meg semmitől és más fejével gondolkozzon más méreteivel éljen (vakvezető), a hangsúly a nevelésen és a szereteten van!
  És sajnos néha a kutya sem bírja idegekkel, mert ők is csak emberek...”
 • 13. Johnson 2010. január 05. 21:26
  „Na mégegyszer! A kutya egy /1/ embert fogad el feltétel nélkül, aki eteti és gondozza, de még akkor is uralni kell a kutyát, hogy vezért lásson bennünk, ennyi, egy gyermeket csak társnak néztek, és ennyi........”
 • 12. sörpocak 2010. január 05. 20:58
  „Olvastam sok hozzászólást a témához. Sajnos van téma. A helyzet, hogy az állatok soha nem kedvtelésből ölnek. Ezta kritériumot meghagyják az embereknek! Akármilyen szelíd, akármilyen jámbornak tűnik egy kutya, akkor is benne van az állati ösztön. Sajnos vannak ebek, amik ezt erősen, vannak aki a fajtájukból eredően szerényebben mutatják ki. Neveléssel sem lehet szerintem egy vadállati ösztönökkel rendelkező pitbullt, vagy rotit olyanná nevelni, amelyek egy adott szituációban nem vadállatként, vagy a területüket védőként lépnének fel. Az én tacsim is képes volt közel 14 évesen megkapni a lábamat, amikor a kajáját evés közben akartam arrébb rakni. Nem ő volt a hibás, hanem én. Tanultam belőle! Tudni kell a kedvenceinkkel bánni, akár kutya, vagy akár macska is legyen az. Jól megkell ismerni őket és tulajdonságaikat, lehetséges reakciójukat is megkell ismerni.Ésmégegy. A tacsim a 13 macskámmal békésen él együtt. Szinte egy tálból esznek, de ha idegem macsek téved oda, szinte képes széttépni.Szóval az állat inteligensebb mint az ember.Erre ki-ki gondoljon azt, amit akar.”
 • 11. web 2010. január 05. 20:29
  „http://heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/halalra-martak-a-kutyak-vivient-279278”
 • 10. Szilágyi_Zsolt 2010. január 05. 20:04
  „Flexsnake, nem igazán értem, hogyan jött ide az élvezetből való ölés... nem látom, hogy ilyet írtam volna, de ha már szóba hoztad, igenis van olyan állatfaj, amelyik a gyilkolás gyönyöréért is öl, például egyes kisragadozók, a menyétfélék (a menyét sokszor lemészárol egy egész tyúkólat is, pedig a végén már az áldozatok vérét sem bírja kiszívni...), egyes macskafélék, főleg a leopárd. Nem vagyok zoológus, egy szakember nyilván több példát is fel tudna sorolni, de a lényeg az, hogy létezik ilyen jelenség.
  A kutyák ragadozó ösztöne pedig igenis veleszületett tulajdonság, nem is értem, hogy állíthatod az ellenkezőjét. Minden kiskutya imádja széttépni, szétrágni a lábbeliket, lábtörlőt, labdát, efféléket, ami pedig fut, "menekül" előle (akár egy elgurított labda is), annak azonnal utánaveti magát, és megpróbálja elkapni. Ezekről inkább leszoktatni kell megpróbálni őket, bár nem sok sikerrel kecsegtet az ilyesmi. Amire te gondolsz, az inkább az, hogy például sok kutya elfogja és jól-rosszul megöli, teszem azt, a baromfit, de utána nem tud mit kezdeni vele, megkopasztani, megenni már nem tudja, mert megszokta, hogy az ember eteti. De attól még a préda megfogása mint ösztön, megvolt nála, ugye. A tevékkel kapcsolatban nem tudok hozzászólni, olyat csak állatkertben láttam, Afrikához még nem volt szerencsém. Kizárhatónak nem tartom a dolgot, mert a teve is páros ujjú patás, ezáltal a sertésekkel elég közeli rokon, amelyek viszont kifejezetten mindenevők, a dögöt is élvezettel falják fel, sőt vérengzeni is tudnak (állítólag a szintén páros ujjú patás, alapvetően növényevő vízilovak is esznek alkalomadtán dögöt). Amit azután írtál, azzal meg nagyjából egyet is értesz velem, szóval nem tudom, hol a probléma.”
 • 9. flexsnake 2010. január 05. 19:28
  „8. tévedsz, az álat nem öl élvezetből. A kutyák olyan régóta az ember mellett vannak hogy bennük nincs meg a ragadozók ösztöne. beléjük kell nevelni. Akkor lesz vadállat. Javaslom kérdezz meg pár afrikait mit művel egy teve aki ugye vega állat volna nem ragadozó. Megtámadja az embert, harap, rug, sőt az elhullott társát is felfalja. Nem bosszúból nem élvezetből. Muszájból és védelemből. Az állat megvédi magát akkor is ha megtámadják akkor is ha a területére mennek be. Gyereket nem kell egyedül hagyni állattal. A gyerekek kiszámíthatatlanul viselkednek ez megzavarja az állatot. Ha nem látja benne az embert akkor vége.
  Az állattartó felelőssége.”
 • 8. Hmmm... 2010. január 05. 19:10
  „A 8-as hozzaszolasnak is igaza van. Tehat a kerdes es a problema sokkal osszetettebb, mint sokan gondoljak.
  Mi van a vakvaezeto kutyakkal, az eletmento kutyakkal? A baj az, hogy ismernunk kell a kutyainkat es egyeltalan a kutyak termeszetet. Nekem jelenleg 5 kutyam van, nyomos okkal! A kis unokam sosem mehet ki egyedul az udvarra, ha a kutyak szabadon vannak. A kutyatartsas veszelyes dolog, felelosseggel jar.”
 • 7. Szilágyi_Zsolt 2010. január 05. 18:43
  „Jaj, hát persze, az édes kis kutyuli-mutyuli soha nem tehet semmiről, mindenért csak azok a csúnya, gonosz emberek felelősek, akik félrenevelik és rosszul tartják őket... gusztustalan ez a szöveg! Néha még mi, gondolkodó és elvileg civilizált emberek is kivetkőzünk magunkból, anélkül, hogy magyarázatot tudnánk adni rá, pedig mi fel tudjuk mérni tetteink súlyát és következményeit. Hát akkor mit lehet elvárni egy állattól?! Ugyanis bármilyen fajta legyen is, a kutya, az csak egy állat, mégpedig eredendően ragadozó állat, amely lehet akármilyen kedves, értelmes, hűséges, akkor is az ösztönei vezérlik, amelyek 90%-ban az embernek való megfelelési vágyat erőltetik, de van 10%, még az ősi, ember előtti időkből, mely a természet törvényeinek való engedelmeskedést, a vadállati viselkedést diktálja, és ha az valamiért előtör (márpedig ahol több kutya van együtt, ott könnyebben előtör), akkor nagy baj van.
  Ami pedig a kutya mellé gyereket kérdést illeti, szerintem a kutya gondozza a kutyakölyköket, embergyerek mellé meg ember való: a gyermeket elsődlegesen szerető család vegye körül, ne holmi négylábúakkal akarják pótolni azt a törődést, amely a szüleitől járna neki. Ezzel persze korántsem azt akarom mondani, hogy a gyerekeket meg kellene fosztani az állatokkal való barátkozástól, de ha kutyát tart valaki, akkor az(oka)t szigorúan tartsa a gyerek(ek)től elkülönítve olyankor, amikor nem tudja őket állandóan felügyelni, mert egy pillanat alatt megvan a baj. A kutya mint munkaeszköz, házőrző, játszótárs jó és hasznos dolog, de nem szabad emberrel egyenértékű családtagként kezelni, mert egyszerűen NEM AZ!”
 • 6. Hmmm... 2010. január 05. 18:32
  „Persze, mas itt a tenykleges kerdes, de nem szabad szuklatoszogunek lenni. Mielott elitelnenk barkit igy tajekozatlanul, erdemes tobb variacioban gondolkodni. Nagyon sok es sokfele tapasztalat van mar a tarsolyomban, talan eppen ezert gondolkodom igy.”
 • 5. barta132 2010. január 05. 18:25
  „4.

  Most tényleg az a problémád h nem tudod hova rakni a gyereket? látom neked se volt "gyerekszobád"...”
 • 4. Hmmm... 2010. január 05. 17:44
  „Nagyon sajnalom a kislanyt, a kistestver is iszonyu borzalmakat elhetett at. A szulok sem feltetlenul hibaztathatoak. Lehet, hogy olyan a szomszedsag, hogy igen is, ilyen kutyakra van szukseguk. Nekem is egyebkent! Sorpocak szavai nagyon is a valosagos helyzetet abrazoljak a mai magyar viszonyokat tekintve. En pl nem tartom helyesnek a hosszu nyari szunetet sem, mert szamtalan megoldhatatlan helyzetet kreal. Mindig gond a gyermekek foglalkoztatasa, felugyelete stb. Itt pl a nyari szunet csupan 4 het, a teli 3, a tavaszi es oszi pedig 2-2 het. Igy a tanev kezdesekor sem gond az elozo evi anyag ismetlese, mert a gyerekek nem felejtenek annyit, a tempo sem olyan orulten hajtos mint otthon. Nekem sokkal szimpatikusabb ez a megoldas.”
 • 3. abrakapokusz 2010. január 05. 17:01
  „Nem a rotik tehetnek a tragédiáról. hanem a felelős állattartás hiánya.
  Amíg léteznek buta, primitív emberek, addig ez a probléma megoldatlan marad.
  Megfelelő kutyafajtákat kell tartani a családi házaknál, a rotweilereket pedig
  normális körülmények között kellene munkakutyaként alkalmazni.

  Sajnos annyi más egyszerű-ésszerű dolgunk is a feje tetején áll!”
 • 2. sörpocak 2010. január 05. 16:58
  „Ki itt a bűnös? A téliszünet első napján történt az eset. Tegyük fel, hogy a szülők, biztosan dolgoztak, nem volt szabadságuk, nem tudták kire bízni a gyereket.Mi is jártunk már így, nem történt semmi, igaz nekünk nincs is rotink.És hány család kénytelen ugyanígy cselekedni? De azért 3 rotweiler, azért az sok, de még egy is! Gondolom a kutyákkal akart játszani a kislány, aztán azok meg prédának nézték valamiért.
  Nos annyi biztos, hogy a szülőknek egy élet ment veszendőbe. Gyerek nem pótólható! Az, hogy elvesztették a kislányukat, egy hatalmas lelki teher és ezt semmi nem tudja helyre állítani. Sajnálom a családot.”
 • 1. royal 2010. január 05. 16:00
  „Ismeretlen tettes????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mellbe rúgtak egy mentőorvost

Mellbe rúgta az őt ellátó orvost egy férfi Győrben - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t kedden az… Tovább olvasom