Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kutyákkal kivívott elismerés

A 2006-os év handlerévé, azaz hivatásos kutyafelvezetQjévé választották a lövQi Szeli Juditot. A fiatal megyénkbeli lány a tavalyi évben számos sikert ért el az általa felkészített kutyákkal, melyek közül például több is elnyerte a Kelet-Közép-Európa legszebbje címet.
A Magyar EbtenyésztQk Országos Egyesülete által a tavalyi évben rendezett versenyek összesítése során „A 2006. év handlere” címmel jutalmazták a lövQi Szeli Juditot. A tenyésztQ a legjobb handlernek, azaz ebfelvezetQnek járó kitüntetést vehette át Korózs Andrástól, a

MEOE elnökétQl, valamint Soós Attilától, a Nutra Gold Hungary képviselQjétQl. Számos, általa felkészített kutyát is díjaztak, voltak olyan kutyák, ahol „csak” a háttérben segédkezett, például a kutya kiképzésében vagy a szQr megmunkálásában mint kutyakozmetikus, de jócskán akadtak olyanok is, ahol a teljes munkát Judit végezte el.
– Számomra az is meglepetés volt, hogy a négy jelölt egyike vagyok, akik közül a szombati bálon hirdették ki a gyQztest – mondja Judit, majd hozzáteszi, annyira ünnepélyesnek találta a rendezvényt, hogy az Oscar- után viccesen Uszkár-díj-átadónak nevezték el. – A sikert a tavalyi, egész éves munkámnak köszönhetem, hiszen a versenyeken és kiállításokon nyújtott teljesítményünk alapján pontoztak bennünket, handlereket, sok segítséget kaptam a „nagy kutyásoktól”, tenyésztQktQl, bíróktól, szakmabeliektQl, valamint kedvesemtQl, Tóth PétertQl és a családomtól, akik végig mellettem voltak és támogattak. Nélkülük mindez nem sikerülhetett volna. Tavaly fQként magyar agarakat, tacskókat, óriás uszkárt és orosz agarakat készítettem fel, valamint a saját szibériai huskyjaimat, west highland white terrieremet és a fáraókutyámat is bemutattam. Ezek közül több is fajtagyQztes lett, valamelyik saját kategóriájában „Az év kutyája” címet is elnyerte. Bakát, a magyar agarat, aki „Az év magyar agara” címet is elnyerte, szinte minden kiállításra elvittük, majdnem minden hétvégénket együtt töltöttük itthon vagy külföldön.
A díjkiosztóra nemcsak a hivatásosok jöttek el, hanem kutyabarátok is. Sokan a kedvenceiket is elhozták, így nem volt ritka látvány, ha valaki szmokingban-nyakkendQben egy komondorral az oldalán érkezett. – Tetszett, hogy végre nem a verseny rohanásában találkoztunk, hanem volt idQ beszélgetni is azokkal az emberekkel, akikkel hétvégérQl hétvégére találkozunk.
Judit már megkapta a 2007-es versenynaptárat és gQzerQvel készül a további megmérettetésekre, következQ kiállításuk március 11–12-én lesz Grazban, de addig még az egyik huskyja fedeztetése is esedékes lesz. Az elért sikerek pedig további kihívásokra sarkallják, mint mondja, szeretne újabb fajták felkészítésével is foglalkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán szerint pénzbehajtás zajlik Magyarországon

Magyarországon ma egyetlen reform sem zajlik, csak pénzbehajtás van - mondta Orbán Viktor a Fidesz Jövőnk című konferencia sorozatának februári témáját lezáró rendezvényén, A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a kormány által reformnak nevezett változtatások valójában nem vezetnek el egy jobb minőségű élethez. Tovább olvasom