Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Kutyamentő akció indult Szabolcsban

Örökbefogadási napot rendez szerdán a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány demecseri ideiglenes telepén elaltatásra váró kutyák megmentésére.
Tizennyolc gazdátlan kutyára várhat elaltatásos halál Demecserben, ha nem jár sikerrel az örökbefogadási akció. Az alapítványtól a múlt héten igazolást kért a demecseri önkormányzat arról, hogy nem tud gondoskodni a város által befogott harminc kutyáról. Az igazolásra azért lett volna szüksége önkormányzatnak, mert az állatvédelmi törvény értelmében a tömeges altatásokat megelőzően meg kell kérdezni a környékbeli állatvédő szervezeteket, hogy be tudják-e fogadni az elaltatásra ítélt állatokat. A kutyákat az előírt tizenöt nap után lehet elaltatni, Demecserben viszont harminc napja gondoskodnak róluk, de sok négylábúnak - az erőfeszítések ellenére - nem találtak gazdát - mondta el az MTI-nek Pelyvás Csaba, az Állatbarát Alapítvány titkára, hozzátéve, hogy már az elaltatásukhoz is beszerezték a szükséges szereket.

Az alapítvány nem adta ki az igazolást, ellenben március 10-ig haladékot kért azzal, hogy megpróbálnak gazdát keresni a kutyák számára. Ennek keretében szerdára szerveztek örökbefogadási napot a demecseri ideiglenes telepen. Pelyvás Csaba szerint eddig tizenkét kutya számára sikerült megnyugtató megoldást találni, de az alapítvány azt reméli, hogy a megye állatbarátai - akár ideiglenes örökbefogadással is - segítenek megmenteni a demecseri kutyákat. A kutyusok veszettség elleni beoltásukat követően vihetőek el, ennek költségeit az Állatbarát Alapítvány állja, ezzel segítve gazdára találásukat.

A kiemelten közhasznú alapítvány nyíregyházi telepe - kétszáz százalékos kihasználtság mellett - jelenleg közel kétszázötven kutyának és macskának nyújt menedéket. Pelyvás Csaba hozzátette: 2009-ben mintegy 1400 négylábú fordult meg az állatbarátoknál, s erőfeszítéseiknek köszönhetően az állatok kilencven százaléka gazdára talált.

Olvasóink írták

  • 1. kekeczke 2010. március 08. 19:15
    „szerencsére csongrád megyében minden állatnak van gazdája . . .”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Virágos Magyarországért verseny

Az adott település főterének rendezettsége, növényekkel való díszítése, az épített környezettel… Tovább olvasom