Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Kutyatámadás - a kertben találták meg az összemarcangolt testet

Kutyatámadás áldozata lett egy férfi a baranyai Tormáson, összemarcangolt testére saját kertjében találtak rá.
Váradi Jánosné, a település polgármestere megerősítette az MTI információját, több részletet azonban nem közölt. Az MTI úgy értesült: a férfit még látták vasárnap este, amint fát vág a kertben, az eb, vagy ebek ezt követően támadták meg, hétfő reggelre már halott volt.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit tekintettel arra, hogy egyelőre nem tudni, kinek a kutyája, vagy kutyái támadták meg férfit.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. LukSzkaivoker 2010. december 01. 11:09
  „aqua5:

  Konkrétan a fiam a támadáskor a világon semmit nem csinált, ott ment tőlem 1 méterre. Lehet, hogy félt a kutyától, és azt érezte meg az állat. Nem tudom mi történt volna, ha nem vagyok ott, de nem is szeretném megtudni.

  1. Hülyeség, te is tudod.
  2. Ösztönszerűen megtámadják a gyengébbeket, vagy a menekülőket. Ez valóban tiszta lélekre utal :S
  3. Azért mert más is közterületre szarik, az nem mentesíti a kutyatartókat.
  4. A kutya a kutya közelében akar lenni, az ember csak póttárs.
  5-6 Nincs mit hozzászólnom”
 • 22. aqua5 2010. december 01. 09:07
  „Ha a gyerek sikítozva, üvöltözve, esetleg bottal hadonászva szaladgál a kutya előtt, ne csodálkozzon már a gyerek gazdája, ha a kutya utána menne, ugyanis azt játékra felhívásnak veszi.”
 • 21. aqua5 2010. december 01. 09:00
  „1. Az én kutyám (és még nagyon sok kutya) intelligensebb,mint az emberek nagy része.
  2. Tisztább a lelkük és a szívük.
  3.Közterületen, parkban a hajléktalanok és odasz..nak és ők nem szedik össze soha...ja meg a tinik odajárnak bandázni, drogozni, inni, sze...ni.
  4. A kutya az ember közelében akar lenni inkább a lakásban, nem kirakva a kertbe egyedül...
  5. A kutya személyisége a gazda nevelésén és személyiségén múlik (ahogy a gyereké is). Rossz gazda rossz kutya...Agresszív gazda agresszív kutya...
  6.Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy tilos a kutyát kikötve tartani,mert az állatkínzás.”
 • 20. Csirén 2010. december 01. 08:54
  „CID! Látod itt a probléma. Egyenlőségjelet teszel - ez esetben - ember és állat között, de ha egy állat megöl egy embert, akkor már " nem az állat a hibás" című szlogen jön. Egyébként 100 kutyás közül jó ha egy összesezdi a kutyája maradékát, de mondjuk a ház oldalát, amelyik már elszíneződött a kutyapisi miatt, már esze ágában sincs letakarítani.
  Dodó! Volt kutyánk a hétvégi kertünkben - sajnos elpusztult-, de sohasem volt fél méteres láncon olajoshordóra kötve, hanem egy 30 méteres futó volt számára biztosítva, amikor nem voltunk ott. Eszünk ágában sem volt kivinni az utcára és más háza előtt sz.ratni, pisiltetni.”
 • 19. kalkutta 2010. november 30. 23:37
  „14. hozzászólás Titanilla 2010.11.30. 16:53

  Teljesen igazad van. Csak annyit hozzá, hogy amikor a parkban az embernek ront egy póráz és szájkosár nélküli véreb akkor jön a gazda és vigasztal, hogy a kutya nem bánt!”
 • 18. CID 2010. november 30. 20:30
  „9. hozzászólás KamuNeni 2010.11.30. 14:26

  Nekem is yorkim van :)))))))))))))))))))))))”
 • 17. CID 2010. november 30. 20:29
  „5. hozzászólás Csirén 2010.11.30. 11:59

  3. Miért kell kutyafuttató hely? Ki takarítja és milyen pénzből finanszírozzák azt?

  Miért kell játszótér, minek nyuggerklub ? Nekem nem kell. Ki finanszírozza ezeket, miből ? Tiltakozom :)

  Ha nem lennének szövegértelmezési problémáid, rájöttél volna, hogy a felelős kutyatartó összeszedi a kutyaszart a kutyafuttató területen is, nem csak az utcán. Na de ha valakinek elborul az agya mert annyira utál valamit.......................
  Elég szánalmas, de a te problémád.

  Engem meg az háborít fel, hogy a sok nyugger ingyen utazik. Aztán ki nem szarja le az én problémámat ?”
 • 16. LukSzkaivoker 2010. november 30. 18:00
  „Aki állatot tart, az nem azért tartja, mert az az állatnak jó, hanem azért mert neki magának jó. Szóval megkérem az itt hozzászólókat, hogy ne nevezze magát "állatbarát"-nak azért, mert kutyát/macskát tart otthon.
  Szerintem a kutyák nem rajonganak azért, mert bezárva tartják, néha pórázon futtatják, meg ivartalanítják őket. Persze az állatoknak ezt el kell tűrniük, és sajnos úgy tűnik, hogy nekünk is el kell tűrnünk a kutyatartók által okozott dolgokat (jobb esetben bosszúságokat (kutyaszar), rosszabb esetben sérüléseket) mert nincs, aki megregulázza őket. Akinek nem inge, ne vegye magára. Ez azoknak szól, aki nem szedi össze a kutyája után a szart, meg mondjuk annak <moderálva>, amelyik póráz és szájkosár nélküli kutyája majdnem nekiugrott a fiamnak a múltkor.”
 • 15. dodó 2010. november 30. 17:22
  „Csirén és Mathiasking és tsai!

  A bődületes állatgyűlöleteket és álemberségeteket valószínűleg szüleitek vidéki farmján szereztétek, (mielőtt városba szöktetek volna) ahol az volt a felelős állattartás netovábbja, ha szerencsétlen kutyátok egy rozsdás olajoshordó előtt kb 1,5 m-es láncon száraz és penészes kenyéren, mosogatólén, nyakába vágó dróton élte le rövidre szabott életét.”
 • 14. Titanilla 2010. november 30. 16:53
  „Nyílván a rendes kutyatartók hördültek most fel, de higgyétek el, kisebbségben vagytok a felelőtlen kutyatartókkal szemben, és mi -nem kutyások- többnyire azokkal találkozunk, illetve azokkal lakunk egy lépcsőházban. Mert ki lehet próbálni milyen az amikor reggel 6-tó, este 10-ig szünet nélkül a kutyaugatást hallod. Szerintem a legnagyobb kutyabarát is megunná. Többször leirtam már mi nem a kutyát utáljuk -legalább is a többség- a gazdáját, mert ő a hibás. Azért meg az sem semmi, amikor a földszinti ablakod alatt egész trágya domb van, mert rendszeresen ott szaratja valaki a kutyáját! Szép dolog ha valaki rendesen tartja a kutyáját, egészen addig, amig a kellemetlen következményeit nem nekem -nekünk kell elviselni! Nem biztos hogy a kutyatartók másnak a hasonló hobbiját elviselnék. Miért nekem kell lemenni a járdáról az úttesre, vagy a sárba, mert jön az kigyúrt kopasz, két jól megtermett kutyuval, akik nem hajlandók úgymond kitérni? Ráadásul az ember fél is tőlük. Tényleg hány embernek kell még megrokkanni, vagy meghalni a kutya támadás miatt? Bocs, ha hosszúra sikeredett.”
 • 13. Titanilla 2010. november 30. 16:38
  „5.Csirén! Nálad a pont!”
 • 12. windsor 2010. november 30. 16:30
  „Csirén: talán el kéne olvasni, amit leírtunk...mind a kettőben szó van a xar felszedésről...
  Remélem az embertársaidról is hasonlóan vélekedsz, amikor látod őket könnyíteni magukon az utcán...mert bizony a legtöbb játszótéri bokorban nem kutyaszarba tenyerelnek a gyerekek...ezt csak mellékesen súgom meg...
  Remélem gyereked sincs, mert rémes lenne, ha ezt a hozzáállást még egy generáció örökölte volna...”
 • 11. mosómasa 2010. november 30. 16:17
  „Pitvaroson jó ideje már min. egy tucat kóbor kutya csatangol az utcákon, riogatva gyereket-felnőttet. Nem lehetne valamit tenni????!!! Addig, amíg valami komoly eset nem fordul elő. Múltkor a haveromat majdnem leszedte a bicikliről egy ilyen kutya.”
 • 10. Csirén 2010. november 30. 16:10
  „Úgy látom a kretének nem voltak képesek felfogni a kérdést. Ki takarítja a kutyasz.rt, a futtató helyen?”
 • 9. KamuNeni 2010. november 30. 14:26
  „Angliaban nem tarthatsz kutyat kint mert allatkizasnak szamit. A macska viszont az ideje hatvan szazalekat kint kell hogy toltse mertha bent tartod egesz nap akkor allatkinzasnak szamit.

  Ezek az angolok jol kifiguraztak ezt az egeszet. Nekem harom yorkiem van es most 8 mert az egyiknek kicsijei vannak. 6 hetesek 15 ccenti magasak. Aranyos kis olebek.

  Egyebkent amit eszre vettem az az hogy a legtobb magyar nem szereti a kutyat vagy macskat. Akik jonnek hozzank latogatoba azok kozul meg egyse volt allat barat, pedig havonta vagy 6-an jonnek akik nem baratok vagy rokonok hanem jonnek valami uzleti uggyel.

  Egy meg nem volt aki allatbarat lett volna pedig mind azt mondja szeretik az allatokat. Tavol tartani- gondolom!”
 • 8. windsor 2010. november 30. 13:42
  „bélás: csirénnek magyarázhatod... Bár az ő hozzászólásai miatt szerencsésnek érzem magam, hogy nem vagyok olyan begyöpösödött...”
 • 7. windsor 2010. november 30. 13:31
  „Csirén, a te hozzászólásaid mindig fájdalmasan baromságok. 3 kutyám van, mindhárom után felszedem a xart és mindhármat viszem sétáltatni. Kutyafuttató hely azért kell, hogy a hozzád hasonló kreténektől mentes övezetben játszhassunk. Nnna meg azért, hogy a normális megnyilvánulású, de kevésbé kutyabarát embereket ne zavarjuk a saját hobbinkkal. Azértl, hogy az emberek a választott életmódjukat gyakorolhassák. Igen xar lehet neked, hogy ennyire korlátolt a felfogásod...sajnállak érte...
  Az meg nagy tévhit, hogy egy kertes házban tartott kutyának jobb dolga van... A kutyatámadások többnyire olyan közegben tartott kutyáknál fordulnak elő te nagyon hozzáértő. Mert azok a kutyák szocializálatlanok, nem ismernek nagyon senkit, nincsenek sétáltatva, ingerszegény környezetben élnek, így alacsonyabb az ingerküszöbük.”
 • 6. bélás 2010. november 30. 13:23
  „Csirén
  a kutyafuttató hely azért kell, mert törvénybe hozták a visító kultúra miatt. Azok takarítják, akik takarítják a kerítés másik oldalát is.
  a kutyákhoz nem sok tudást kaptál, még jó h nincs kutyád (remélem). a jó kutyatartó kijön 4-5 kutyával is akik nem agresszívak..... pont olyan mint a gyereknevelés azok közt is van agresszív mégse lövik le.....
  A kutyák okozta sérülés v haláleset kevesebb, mint az emberek által okozott.....”
 • 5. Csirén 2010. november 30. 11:59
  „3. Miért kell kutyafuttató hely? Ki takarítja és milyen pénzből finanszírozzák azt?
  Minden ember, aki lakásban kutyát tart potenciális állatkínzó. Ha magánházban tart EGY kutyát, az rendben van, mert Ő takarítja a kutyasz.rt, és feltehetően képes kordában tartani. Azonban ha több kutyát tart, az már veszélyt jelent a környezetére, mert a kutyák falkában erősebbek, és agresszívebbek.
  Nem tudom mikor lesz képes valaki ezen a téren végre rendet teremteni. Hány embernek kell meghalni, vagy maradandó sérüléssel élni néhány ezer megszállott miatt?”
 • 4. bélás 2010. november 30. 11:44
  „Mathiasking
  én meg személy szerint még nem láttam magyart kultúráltan kikapcsolódni
  jaa és személy szerint utálom az összes családost, aki nem tud gyereket nevelni, és másnak kell elviselni a kölök vinnyogását.....
  azoknak a családoknak kutya se javasolt.
  boldog karácsonyt”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országgyűlés: Hatósági ára lesz a kitermelt- és importgáznak

Hatósági ára lesz a lakosságot ellátó egyetemes szolgáltatásban a hazai kitermelésű és az import földgáznak. Tovább olvasom